banner564

Daha iyi koşullar yaratacağız

Başbakan Yorgancıoğlu, hükümetin engellilere yönelik adımlar atacağına dair söz verdi

Daha iyi koşullar yaratacağız
banner598

 Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Lefkoşa Özel ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Soner Öyken ve öğrencileri kabulünde hükümetin özel eğitime gereksinim duyan kişilere daha iyi koşullar yaratmak adına adımlar atacağını söyledi. 

Öyken, “3 Aralık Engelliler Haftası” dolayısıyla Başbakan’a bir nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyleyerek, Yorgancıoğlu’nun özel eğitime ihtiyaç duyanlara karşı duyarlı olduğunu bildiklerini belirtti. Öyken, Yorgancıoğlu’na görevinde başarılar diledi. 

Engelli federasyonu ile de görüştü
Öte yandan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, dün Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu heyetini kabul etti.  Kabulde konuşan Derviş Yücetürk, engelliler okulu, istihdam, özel Supertotobet eğitim yasası, dernekler yasalarıyla ilgili sıkıntıları dile getirdiği konuşmasında, ayrıca devlet tarafından Görmezler Derneği ve Spastikler Cemiyeti’ne verilen 2 yerde yapılan binaların tapularının halen alınamadığını ve bu konunun da güvenceye kavuşturulmasını beklediklerini dile getirdi.
Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği Başkanı Sedat Hacımehmet de 700 TL engelli maaşı alanların ay sonunu zor getirdiğine işaret ederek, engellilerin sokağa dökülüp hak arama gibi bir lükslerinin olmadığını dile getirdi.
Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Refia Arı da, kendisinin de bir engelli annesi olduğunu söyleyerek, çocuğuna bakacak kimse olmadığı için emekli olmak zorunda kaldığını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 06:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473