banner564

“Proje hayata geçmeli”

Bakan Taçoy, Ercan Havalimanı’ndaki terminal inşaatıyla ilgili şirketler arasındaki sorunun kendilerini bağlamadığını söyledi

“Proje hayata geçmeli”
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, katıldığı bir televizyon programında bakanlık çalışmaları ve Ercan Havalimanı’ndaki sorun hakkında bilgi verdi.
Ercan Havalimanı’ndaki terminal inşaatıyla ilgili Terminal ve Taşyapı Şirketleri arasındaki sorunun kendilerini bağlamadığını, projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Hasan Taçoy, Lefkoşa Çevre Yolu Projesi’nin alınan ara emri kararları nedeniyle yarım kaldığını belirtti.
Taçoy, Lefkoşa ve Aşıklar Tepesi bölgesinde 10 kişinin, Güzelyurt’ta ise 5 kişinin arazilerinin içerisinden çevre yolu geçmesi nedeniyle ara emri kararı aldığını söyledi.
Birçok kişinin arazilerinin içerisinden yol geçmesini istemediğini, bir kısmının ise istimlâk bedelini almak istediğini ifade eden Taçoy, bütçeye istimlâk bedelleri için 20 milyon TL konulduğunu ancak geçmiş borçlar da olduğundan bu rakamın yetersiz kaldığını belirtti.
Taçoy, e-devlet projesinin de insanlara ve devlete sunacağı kolaylıklar olduğunu, ancak bu kapsamda kurulacak “Kamu Sertifikasyon Merkezi”nin hangi kuruma bağlı olacağı tartışması nedeniyle bu çalışmanın da beklemede kaldığını söyledi.
Motorlu Araçlar Mukayyitliği Dairesi’ndeki grev sonrası KTAMS ile anlaşmaya varıldığını belirten Taçoy, daire için yeni bir bina yapılacağını, çalışanlar için de yasa kapsamında girişim olacağını ifade etti.
“Bilinçli Sürücü, Güvenli Toplum Projesi” kapsamında çalışmalar yaptıklarını belirten Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, yaya ve bisiklet kullanımına önem verdiklerini söyledi.

“Mobese sisteminde, uyuşturucu trafiği”
MOBESE sisteminin özellikle uyuşturucu trafiğini engellemek için kullanılacağını ifade eden Taçoy, gençlerin korunması gerektiğini belirtti.Taçoy, kırmızı ışık ihlallerinin de bu sistemle takip edilebileceğini söyledi.
Motorlu Araçlar Mukayyitliği Dairesi’ndeki sıkıntıdan da söz eden Taçoy, trafik hizmetleriyle ilgili birimin tek bir çatı altında toplandığını belirtti.
Telekomünikasyon Dairesi’nin özelleştirilmesi konusunun gündemde olmadığını ifade eden Taçoy, özel kamu işbirliğinin planlandığını belirtti. Hasan Taçoy, yüzde 100 iş, gelecek ve maaş garantisi verdiğini söyledi.
Sistemin gelir alanında devlete kazanç sağlayacağını ifade eden Taçoy, halkın da bu işbirliğinden yarar sağlayacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473