banner564

Projeler hızla  hayat bulacak

Güzelyurt Onurlu Yaşam Derneği üyeleri ile görüşen Özçınar, “Halkın refahı için daha çok alışacağım” dedi

Projeler hızla  hayat bulacak
banner598

 Güzelyurt Onurlu Yaşam Derneği, dün Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı ziyaret ederek, başkanlığa yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Özçınar kabulde yaptığı konuşmada 24 Haziran’da yapılan yerel seçimlerde halkın desteği ile güven tazelediğini belirterek, halkın refahı için daha çok çalışacağını söyledi.
Güzelyurt’un yatırım hamleleri ile kendinden söz ettirebilen ve varlığı hissedilebilen bir bölge olduğunu kaydeden Özçınar, kent park, atık suyun tarımda kullanılması, sahil düzenleme ve sosyal konut projelerinin kendisi için büyük önem arz ettiğini vurguladı. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Özçınar, sivil toplum örgütlerinden gelen destek ve büyük bir heyecanla halkın verdiği değere layık olabilmek için çalışacağını ifade etti.
Güzelyurt Onurlu Yaşam Derneği Başkanı Cemal Kılıç da Özçınar’a, dernek olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Asbaşkanlığına Mustafa Momin seçildi
Öte yandan Güzelyurt Belediyesi Asbaşkanlığı’na UBP Meclis Üyesi Mustafa Momin, Asbaşkan Yardımcılığına da UBP Meclis Üyesi Salih Saldam seçildi.
Verilen bilgiye göre, Güzelyurt Belediyesi 24 Haziran yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını dün Güzelyurt Belediyesi Merkez Binası’nda gerçekleştirdi.
Toplantıda asbaşkan ve komite üyelerinin belirlenmesi yanında gündemdeki konular görüşüldü.

Bağımsızlık Yolu tepkili
Bu arada Bağımsızlık Yolu, Güzelyurt Belediye Meclis toplantısına katılımlarının engellendiğini açıkladı. 
Yapılan yazılı açıklamada, “toplantı daveti halka açık yapılmadı, halka davet yollayarak çağırdığımız zaman girebilirsiniz” denilerek toplantıya katılma taleplerinin reddedildiği ileri sürüldü.
Kendi talepleri üzerine belediye meclisi toplantısının halka açık olması için oylama yapıldığını ve bu oylamadan 14 oy halka kapalı, 1 oy halka açık olsun sonucunun çıktığına dikkat çekilen açıklamada, halktan gizleyecek hiçbir şeyi olmayan sadece bir belediye meclis üyesinin bulunmasını üzücü buldukları vurgulandı.
Açıklamada, Belediyeler Yasası’nda açıkça belirtilen halkın belediye meclisini izleme hakkı karşısında şeffaflıktan tamamen uzak bir tutum alınması da kınandı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473