banner564

Projeler yolda

Sucuoğlu, çalışma hayatı ile ilgili ciddi değişikliklerin arifesinde olduklarını söyledi

Projeler yolda
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Faiz Sucuoğlu, çalışma  hayatı ile ilgili ciddi değişikliklerin arifesinde olduklarını; bilgisayar yazılım ve kullanımı  ile ilgili dijital sektörde önlerini açacak  bir projeyi de yakında başlatacaklarını açıkladı.

Bakan Faiz Sucuoğlu, Telsim Genel Müdürü  Cenk Alper ve Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’ı kabul ederek  görüştü.
Yapılan açıklamaya göre Alper, KKTC Telsim olarak, adanın geleceğinde  dijital dönüşüme iz  bırakmayı hedeflediklerini belirterek , bu yönde  öncülük edecek gençlere istihdam sağlamanın da en büyük arzuları olduğunu  kaydetti.
Bakan Faiz Sucuoğlu da konuşmasında, bu konu ile ilgili ciddi projeler üzerinde çalıştıklarını vurgulayarak, dijital alanda işbirliği yapabilmenin önemini vurguladı. Sucuoğlu bir üniversitenin ortaokul ve lise öğrencilerinden başlayarak, bilgisayar yazılım ve kullanımı  ile ilgili dijital sektörde önlerini açacak  bir projeyi  başlatma arifesinde olduklarını kaydetti.
Sucuoğlu söz konusu  programa ve  katılacak gençlere ciddi bir finansal destek sağlanacağını dile getirdi.
Bakanlığa bağlı  birçok tüzük ve yasa tasarısının hemen  bittiğini  de anlatan Sucuoğlu, çalışma  hayatı ile ilgili ciddi değişikliklerin arifesinde olduklarının altını çizdi. Sucuoğlu, üç tane tüzük ile birlikte inşaat sektöründe Avrupa Birliği standartlarının, altı ay içinde yakalanacağını  kaydetti.
Özel sektörde çalışan engelli vatandaşların, 48 ay boyunca primlerinin de  üstlenileceğini, asgari ücretin de yüzde 80’inin ödeneceğini ifade eden Bakan Sucuoğlu, diğer yandan  yeni bir başka tüzük ile  birlikte koruyucu ailelerin ne kadar katkı alacağı tartışmasının tarih olduğunu  belirtti.
Sucuoğlu, bunun artık asgari ücrete bağlı olarak bilineceğini ifade etti.

“Af ile ilgili yasa bitti”
Af ile ilgili çalışmalara da değinen Sucuoğlu, yasanın bittiğini herşeyin hazır olduğunu Meclisi beklediklerini vurguladı.

GİGEM ile protokol imzalandı
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SOS Çocuk Köyü Derneği Girne Gençlik Gelişim Merkezi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Verilen bilgiye göre, protokol ile Kuzey Kıbrıs’ta risk altında yaşayan çocuklara, gençlere ve ailelerine yönelik sosyal hizmetlerin kalitesinin artırılması hedefleniyor.
Bakan Faiz Sucuoğlu, protokole imza koymadan önce yaptığı konuşmada, hedeflerinin gençlere istihdam sağlamak ve bu anlamda onlara eğitim verebilmek olduğunu belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474