banner564

RA 25 Afrika’da yarışacak

YDÜ tarafından tasarlanan ve üretilen, KKTC'nin enerjisini güneşten alan tescilli ilk yerli otomobili, tanıtıldı

RA 25 Afrika’da yarışacak
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) tarafından tasarlanan ve üretilen, KKTC'nin enerjisini güneşten alan tescilli ilk yerli otomobili, dün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.
Toplantıya; KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Yakın Doğu ailesi ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, İrfan S. Günsel konuşmasında, ülke adına ortak bir gururu yaşamak için toplanıldığını ifade etti. Yakın Doğu Üniversitesi'nin AR-GE ekipleri tarafından tasarlanan ve üretilen KKTC'nin enerjisini güneşten alan tescilli ilk yerli otomobilini "Güneş Tanrısı RA 25"i tanıtmaktan dolayı duyduğu mutluluğunu ifade etti.
 Günsel, RA 25'in Ekim ayından gerçekleştirilecek olan South African Solar Challenge'da KKTC adına yarışacağını kaydederek, çeyrek asırda Yakın Doğu Üniversitesi'nin eğitim, teknoloji yanı sıra pek çok alanda bir çok başarı elde etmiş olduğunu vurguladı.
 Günsel, "Biz her adımımızı ülkemiz, insanımız, dünyamız ve en önemlisi insanlığın bütünü için atıyoruz. Güneş enerjisi ile çalışan ve çevre dostu RA-25'in ülkemizde kullanılmaya başlaması da Yakın Doğu Üniversitesi'nin ülkemizin bilimine ve insanına katkıda bulunmasında ulaştığı lider rolünün bir göstergesidir" dedi.
 
Kaşif: Azmin zaferi
Bakan Ahmet Kaşif de konuşmasında, Yakın Doğu Üniversitesi'nin başarılarına işaret ederek "Azmin Zaferi" ifadesini kullandı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir ilkin yaşandığını dile getiren Bakan Kaşif "bu ilki yaşarken bu ilki yaşatanları ve bu ilki yaşamamıza vesile olanları kutlamak istiyorum" dedi.
Kaşif, KKTC plakasının uluslararası bir yarışta yer almasının KKTC'nin isminin ve bayrağının orda olması anlamına geldiğine vurgu yaptı.
Konuşmasının sonunda emeği geçen herkesi kutlayan bakan Ahmet Kaşif " inşallah bu güzel araç yarışta da ülkemize güzel başarılar getirir" diyen Kaşif " tabi ki bu işin üstadı yakın doğunun başındaki isim onu da kutlamadan geçmek mümkün değildir. Suat hoca azimli ve inatçı birşeyi kafasına koyduğu her zaman yapmak için tüm enerjisini ortaya koyar onu da kutlarım. İnşallah ondan sonra gelecek nesiller de aynı şekilde aynı azimle devam ederler ve Yakın Doğu başarılarına başarı katar" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474