banner564

‘Rahat’ durmadı

Bakıcılığını yaptığı yaşlı kadının ziynet eşyalarını çalmakla suçlanan Rahat Jumakulyeva tutuklandı

‘Rahat’ durmadı
banner598
Hüseyin ABRAŞ
Türkmenistan uyruklu Rahat Jumakulyeva, Haspolat’ta bakıcılığını yaptığı yaşlı kadının altınlarını çalıp sattığı gerekçesi ile tutuklandı. Hırsızlık olayının Haziran ayı içerisinde meydana geldiği ancak zanlının çaldığı altınları önceki gün sattığı açıklandı. Çalışma izni işvereni tarafından iptal edilen zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının 2014 yılı Haziran ayı içerisinde bakıcılığını yaptığı kişinin dolapta sakladığı 3 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını çaldığı ve Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir kuyumcuya sattığı açıklandı. Polis, zanlının altınları 24 Haziran’da çaldığını,26 Haziran’da ise kuyumcuya sattığını söyledi. 

Rahat cezaevine gönderildi
Zanlının çalışma izninin bakıcısı tarafından iptal edildiğini ve KKTC’de hiçbir yasal bağının bulunmadığını belirten polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydederek teminata bağlanmasını talep etti.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlıyı “müstahdem tarafından sirkat ve sahtekârlıkla mal temini” suçlarından yargılanmak üzere bir ay süre ile cezaevine gönderdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474