banner564

Raif’in işi kundakçılık

Lefkoşa’da, RHA ve Rum plakalı araçları birer gün arayla ateşe veren zanlı, daha önce de aynı yöntemle 6 arabayı hasara uğrattığını itiraf etti

Raif’in işi kundakçılık
banner598
Davut ULAŞ
Başkent Lefkoşa’da Lefkoşa’da Toprak Ürünleri Kurumu’na (TÜK) ait RHA 2876 plakalı araç ile Lauren Cleir Satterfield’e ait BAL 209 Rum plakalı Mitsubishi Pajero marka aracı birer gün arayla kundakladığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan 22 yaşındaki Raif Koçin dün mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye aktarılan ve polis basın subaylığı tarafından yapılan açıklamalara göre 22 yaşındaki zanlı daha önce de benzer suçları işlediği ve 6 araca aynı şekilde hasar verdiği tespit edildi.
Lefkoşa’da Gelibolu Bölgesinde faaliyet gösteren Toprak Ürünleri Kurumuna ait RHA plakalı araç ile Rum plakalı aracı kundakladığı gerekçesi ile önceki gün gözaltına alınan zanlı Raif Koçin, polise verdiği ifadede Eylül ve Mart ayları arasında birçok araç kundakladığını da itiraf etti. Hakkında geniş çaplı soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Geniş çaplı soruşturma başlatıldı
Polis, zanlı Raif Koçin’in, Lefkoşa’da Gelibolu Bölgesinde faaliyet gösteren Toprak Ürünleri Kurumunun yanında park halinde bulunan BAL 209 plakalı aracın sol arka lastiği üzerine yanıcı madde döküp ateşe verdiğini itiraf ettiğini söyledi. Polis, ayrıca zanlının 12 Mart tarihinde, Toprak Ürünleri Kurumu önünde park halinde bulunan kuruma ait RHA 2876 plakalı aracın lastiklerini de yakarak kasti hasara uğrattığı yönünde itirafta bulunduğunu açıkladı.  Zanlının Eylül 2014 – 13 Mart 2015 tarihleri arasında birçok araç kundakladığına dair de ifade verdiğini kaydeden polis, zanlının vermiş olduğu ifade doğrultusunda geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını belirterek soruşturma aşamasında zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Ne zaman kimin arabasını yaktı?
Polis Basın Bülteni’ne göre, dün tutuklanan R.K.’nin (E-22) yapılan ileri sorgulamasında 6 Mart’ta Lefkoşa’ da Hüseyin Bulduk’ a ait GK 339 plakalı kamyonun sağ arka lastiğini, 2 Mart’ta Haspolat - Taşkent anayolu üzerinde Orhan Rado’ya ait DG 579 plakalı aracın sol ön lastiğini, 9 Şubat’ta Lefkoşa’da Karöz Ltd’e ait EJ 338 plakalı kamyon aracın sağ arka lastiğini, 28 Aralık 2014 tarihinde Lefkoşa’da Hayriye Özboşnak’a ait EE 414 plakalı aracın sağ arka ön lastiğini, 28 Ekim2014’te Lefkoşa’da Veysi Korkmaz’a ait MG 855 plakalı aracın sağ ön lastiğini ve 27 Eylül 2014 tarihinde Lefkoşa’da Dağlı Trading şirketine ait JJ 627 plakalı aracın da sol arka lastiğine benzin döküp yakmak suretiyle hasara uğrattığı tespit edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 06:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473