banner564

“Rakam çok komik”

Güzelyurt Tapu Dairesi’nin açık artırmaya çıkarılan Mardin Restoran için belirlediği ücret, işletmeci Barış Oral’ın tepkisini çekti:

“Rakam çok komik”
banner598

 Gemikonağı’nda faaliyet gösteren Mardin Restoran, geçtiğimiz Pazar günü açık artırmaya çıkarıldı ve tek alıcı Yakın Doğu Yatırım Şti. oldu… 

Mardin Restoran’ın alanı üç parsel olarak satışa çıktı. Üç parselin de tek alıcısı yakın Doğu Yatırım Şti Ltd. adına Mustafa Özburak oldu.  Birinci parsel için 175 bin 100 TL, ikinci parsel için 630 bin 100 TL ve üçüncü  parsel  için de 371 bin 100 TL ödemeyi kabul etti. 
Mardin Restoran’ın sahibi Barış Oral, Yakın Doğu Yatırım ile anlaştıklarını, restoranın işletmesinin kendisinde olduğunu belirterek, eleştiri oklarını Güzelyurt Tapu Dairesi’ne yönlendirdi. Oral’a göre biçilen değer oldukça düşük. 

“Suç duyurusunda bulundum”
Oral, “Güzelyurt Tapu Dairesi mallarımızın değerini çok düşük tuttu. İçişleri Bakanlığı’na yazılı şikayette de bulundum ama Sayın Bakanımız bu konuya müdahale edemedi. 450 metrekare 2 dönüm içerisindeki bir araziye verilen değer 370 bin TL oldu. Bugün bu bölgede küçük bir apartman dairesi bile alsanız 50 bin sterlinden aşağı değil ama 450 metre karelik eve verilen değer de 50 bin sterlin. Yaklaşık 5-6 dönümlük bir tesistir burası. İçerisinde yat limanı var. Sadece buraya 380 bin sterlin harcadık. Dairenin buraya biçtiği değer ise 90 bin sterlin. Buradaki asıl şikayetimiz tapu dairesinin görevini kötüye kullanmasıdır. Bu konuda suç duyurusunda da bulundum” dedi.
Sürecin devam ettiğini anlatan Barış Oral, Yakın Doğu Bank ile istişarelerin devam edeceğini sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2018, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474