banner564

Rakamlar ürkütücü

Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, son 3 yılda bin kişinin uyuşturucudan yargılandığını açıkladı

Rakamlar ürkütücü
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu davasının kararında 2016-2018 yılları bilançoyu açıkladı.
İstatiktiki bilgilere göre; 3 yıllık zaman diliminde 950 kişi uyuşturucu suçundan yargılandı. 
2016 yılında 626 davanın 260'ı, 2017 yılında 683 davanın 337'si ve 2018 yılında ise 646 davanın 362'sinin uyuşturucu suçlarının oluşturduğu belirtildi. 
Ağır ceza heyeti, son 10 yıl içerisinde 9 kez uyuşturucu madde ile ilgili suçların mahkemeler gündemindeki en yaygın suç türu olduğunu belirtti.  
Ağır ceza heyeti,  uyuşturucu suçundan yargıladığı 18 yaşındaki E.G.’yi (E)3 ay hapse mahkum ederken, 2016 yılında Denetimli Serbestlik Yasasının yürürlüğe girdiğini ancak bu tür suçlarda yine de artış yaşandığını kaydetti. 
Lefkoşa’da 2 Mart’ta uyuşturucu içip, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek polislerden çakmak isteyen ve tasarrufunda 6 gram hintkeneviri bulunan 18 yaşındaki E.G (E) üç ay hapis cezası aldı.  Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanığın sabıkasız olması az ceza almasını sağlarken, turist statüsünde olmasından dolayı denetimli serbestlikten yararlanamadı.
Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen davada sanığın Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanmasının mümkün olmadığını belirtildi. 
Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanığın 27 Şubat’ta 30 günlük vizeyle giriş yaptığını ve yasal statüsü olmadığını ve  Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanmasının mümkün olmadığını belirtti. Sağer, kanunsuz olarak ithal etmenin ve tasarruf etmenin cezasının 15 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü belirterek, “Sadece bu husus bile sanığın işlemiş olduğu suçların ciddiyetini ve vahametini gözler önüne sermektedir” dedi. 
Sağer, uyusturucu ile ilgili suçların ülkemizde ne kadar yaygın olduğu, Yüksek Mahkeme Genel Sekreterliği tarafindan yıllık yayımlanan Faaliyet Raporlarından görüldüğünü söyledi. 
Sağer, Denetimli Serbestlik Yasasına rağmen uyuşturucu suçlarının arttığını belirtti. Sağer, 2016 yılında denetimli serbestlik yasasının yürürlüğe girdiğini belirterek, 2016 yılında 626 davanın 260'ını, 2017 yılında 683 davanın 337'sini ve 2018 yılında ise 646 davanın 362'sini uyuşturucu ile ilgili suçların oluşturduğunu açıkladı.
Sağer, “Söz konusu raporları adli ihbar olarak dikkate aldığımızda, son 10 yıl içerisinde 9 kez uyuşturucu madde ile ilgili suçların ağır ceza mahkemelerinin gündemindeki en yaygın suç türu olduğunu görmekteyiz”dedi. 
Ağır ceza mahkemelerinin iş yükünün yarısından fazlasını uyuşturucu ile ilgili suçlar mesgul ettiğini kaydeden Sağer, son derece yaygın bir suç işleyen sanığa oybirliği ile üç ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

KALBLER SADECE ALLAH'I ZİKİRLE TATMİN OLUR(RA'D SURESİ 28.AYET)

GENÇLER, İBADET ETMEDİĞİ SÜRECE VE BAŞTA BÖYLE İBADETSİZ YÖNETİCİLER VE ANA-BABALAR OLDUĞU SÜRECE..

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474