banner564

Önlem alınmalı

Nilden Erhürman, Kuzey Kıbrıs’ın iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek ülkelerin başında geldiğini belirtti

Önlem alınmalı
banner598

Başbakan Tufan Erhürman’ın eşi Çevre Mühendisi Nilden Erhürman, Biyologlar Derneği ve Girne Düşünce Derneği tarafından düzenlenen “İklim Değişikliği’nin Neresindeyiz ?” isimli konferansa katıldı.
Yapılan açıklamaya göre, Girne’de Dome Otel’de gerçekleştirilen konferansta, Nilden Erhürman, iklim değişikliğinin etkileriyle ilgili konuşma gerçekleştirdi.
Çevre Mühendisi Nilden Erhürman, ülkemizin küçük bir ülke olmasına rağmen büyük çevre sorunlarına sahip olduğunu söyledi.
KKTC’nin ağır sanayisi olmaması nedeniyle küresel iklim değişikliğine büyük etkisi olmadığını belirten Erhürman, “Ancak buna rağmen iklim değişikliğinden son derece fazla etkilenecek ülkelerin başında geliyoruz” dedi.
Nilden Erhürman, bu kapsamda gerekli önlemleri almak ve gerekli planlamayı yapmak zorunda olunduğuna vurgu yaptı. 
Ülkede bu yıl yaşanan yoğun yağmurlar ve beraberinde gelen sel felaketlerinin küresel iklim değişikliğinden etkileneceğimizin habercisi olduğunu ifade eden Erhürman,  önümüzdeki yaz aylarında orman yangınlarının büyük tehlike arz etmesi nedeniyle yangınlara karşı önlem almak zorunda olunduğunun altını çizdi. 
Konferansta; “Enerji Verimliliği, Sürdürülebilir Tüketim, Faaliyetler ve Gözlemler” konusunda ODTÜ Sürdürülebilirlik Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Muhtaroğlu, “Yağış ve Sıcaklık Trendleri, Taşkınlar ve Kuraklık Analizi” konusunda ODTÜ Sürdürülebilirlik Merkezi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. BertuğAkıntuğ ve “İklim Değişikliği Geldi, Asfalt Betondan Nasıl Kurtuluruz?” konusunda İklim ve Enerji Uzmanı Önder Algedik birer sunum gerçekleştirdi. Sunumların ardından katılımcılara belge takdim edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474