banner564

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları ödül töreni ve kapanış kokteyli ile tamamlandı

Tüm ekipler başarılıydı

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları ödül töreni ve kapanış kokteyli ile tamamlandı
banner598

 Yılmaz YAKAR

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı koordinesinde Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi ile iş birliğinde Konsey’e üye üniversite AKUT öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen Üniversiteler Arama Kurtarma Oyunları 2019 (USAR Games 2019) önceki akşam Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’ndaki ödül töreni ve kapanış kokteyli ile tamamlandı.
25 Nisan’da başlayan ve KKTC’den 12, Türkiye’den 3, Pakistan ve Kazakistan’dan da birer olmak üzere 17 üniversite ekibinin katılımıyla gerçekleşen oyunlarda birinciliği Pakistan’dan Lahor Üniversitesi, ikinciliği Girne Amerikan Üniversitesi, üçüncülüğü de Akdeniz Karpaz Üniversitesi elde etti.
Dereceye giren üniversitelere kupaları ve madalyaları Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve UBP Milletvekili Dursun Oğuz tarafından verildi.
Gecede ayrıca parkurlarda en iyi dereceyi elde eden ekiplere ve görev alan hakemlere de başarı ve teşekkür belgeleri verildi.
Ödül töreninde Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Folklor Ekibi de gösteri sundu.
Düzenlenen törende; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Necmi Karakoç, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı Ahmet Adalıer birer konuşma yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2019, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473