banner564

Refah getirecek

Ercan için 5 milyon yolcu hedeflendiğini açıklayan Arınç, su konusunda müjde verdi:

Refah getirecek
banner598
Bülent Arınç, Kıbrıs Türk halkının haksız bir izolasyona rağmen dünyaya entegre olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini, örnekleriyle anlattı


“Bir başarı öyküsü”


Remzi SAMAR

  Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, işletme hakkı özelleştirilen Ercan Havalimanı’ndaki yeni yatırımların temel atma törenine katıldı. 
Yeni pist, terminal binası ve çevre yollarını da kapsayan yatırımların temelinin atıldığı törende konuşan Bülent Arınç, bundan sonra her fırsat bulduğunda KKTC’yi ziyaret edeceğini söyledi. 
Ercan isminin çok önemli olduğunu belirten Arınç,  şehit albayımız Fehmi Ercan’ın da aziz hatırasını yâd etmek istiyorum. Kıbrıs Türkü’nün özgürlük mücadelesinde şehit Ercan gibi bu topraklarda şehit olmuş binlerce kardeşimizin soydaşımızın olduğunu biliyorum. Onlara da rahmet diliyorum” dedi.

“Üretim seviyesinde sıçrama yaşanacak”
Kıbrıs Türk halkının haksız bir izolasyona rağmen dünyaya entegre olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini aktaran Arınç, şöyle devam etti: “Bu zor şartlar altında ulaştığımız siyasi ekonomik ve sosyal seviye bir başarı öyküsü olmaya adaydır. Bugün dünyanın dört bir yanından nüfusunun dörtte biri kadar öğrenciye ev sahipliği yapmakta ve nüfusunun üç katına ulaşan turist ağırlamaktadır. Önümüzdeki günlerde Türkiye’den adaya gelecek barış suyunun ulaşmasıyla birlikte üretim seviyesinde de bir sıçrama yaşanacağına inanıyorum."

Eroğlu: Anastasiadis, Rusya’ya üs verme peşinde
   Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, temel atma töreninin hemen ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu makamında ziyaret etti. Eroğlu Arınç’ı kabulünde yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in Rusya’ya üsler vermeyi planlandığını söyledi. Eroğlu, “Demek ki buraları karıştırmayı planlıyorlar. Çok şükür ki biz Türk Silahlı Kuvvetleri burada olduğu sürece herhangi bir kargaşa olmaz. Akdeniz’in sularını ne kadar az ısıtırsak bölge o kadar huzur içinde olur” dedi.

“Tatbikatlar hoş değil”
   Bir basın mensubunun sorusu üzerine Yunanistan, İsrail, Mısır ve Güney Kıbrıs ortak tatbikatını değerlendiren Eroğlu, “Bu durum hoş değil” dedi. Eroğlu, Yunanistan’ın yeni seçilen Savunma Bakanı’nın göreve gelir gelmez bu tatbikatı ön plana çıkarmasında bir art niyet olduğunu düşündüğünü söyledi. 

Arınç: Hükümetler arasında dayanışma içerisindeyiz
Bülent Arınç da Eroğlu’nu ziyarette yaptığı konuşmada, Ak Parti hükümeti ile KKTC hükümeti arsında ortak bir dayanışma olduğunu ifade etti. 
   Türkiye’den gelen teknik heyetin, yaklaşık dört gündür programların uygulanması konusunda bir gözden geçirme çalışması yaptığını söyleyen Arınç, KKTC hükümeti ile birlikte yapılan sözleşme gereğince mali yardım ve diğer konularda desteklerini sürdürdüklerini belirtti. Çalışmaların tamamlandığını, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile birlikte bu çalışmanın kapanışını yapacaklarını belirten Arınç, iki gün boyunca çeşitli toplantılara ve açılışlara katılacağını söyledi.

Arınç’tan Meclis Başkanı Siber’e ziyaret
   Meclis Başkanı Sibel Siber, ülkede temaslarını sürdüren Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı kabul etti. Cumhuriyet Meclisi’ndeki kabulde, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hazır bulundu.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ziyarette yaptığı konuşmada Meclis Başkanlığı görevinin ne kadar sorumluluk gerektiren bir makam olduğunu iyi bildiğini, halkın iradesinin yansıdığı en önemli makam olduğunu ifade etti.
TBMM ve KKTC Meclisi arasında çok önemli bir dayanışmanın mevcut olduğunu da kaydeden Arınç, kendisinin de TBMM’ye 20 yıl önce girdiğini ve pek çok mevkide görev yaptığını anlattı.

“Cumhurbaşkanlığı seçimi demokrasi sınavı
    Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Arınç, seçimin KKTC’nin demokrasisi açısından siyasi bir sınav olduğunu, seçimlerin Kıbrıs Türk halkının iç meselesi olduğunu belirtti ve başarılar diledi.

Siber: Reform niteliğinde yasalarımız var
   Meclis Başkanı Sibel Siber ise Arınç’ı kabulünde, halkın yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını, bu çerçevede Meclis’in gündeminde reform niteliğinde yasaların bulunduğunu söyledi.
Kamuda reform niteliğinde olan ve kamudaki verimliliği artıracağına inandıkları Kamu Reformu Yasası, Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın üzerinde en çok durdukları yasalar olduğunu kaydeden Siber, ülkedeki müşavir sorununu ortadan kaldıracak çalışmaları da bulunduğunu ifade etti.
Meclis komitelerinin verimliliğinden de bahseden Siber, komite çalışmalarında yüzde yüzün üzerinde artış bulunduğunu kaydetti.

Yorgancıoğlu, Arınç onuruna yemek verdi 
   Başbakan Özkan Yorgancıoğlu TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve heyeti onuruna Golden Tulip Hotel’de öğle yemeği verdi. Golden Tulip Otel havuz başındaki yemeğe TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İ. Akça, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de katıldı. Yemekte basının bir süreliğine görüntü almasına izin verildi; açıklama yapılmadı.

İstiklal Marşı Okuma Yarışması ödülleri
Mehmet Akif Ersoy İstiklâl Marşı Okuma Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri, Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle verildi.
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Büyük Kütüphane’de yer alan törene TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı milletvekilleri, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel, Esnaf ve Zanaatkârlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu da katıldı.
Ödül töreni öncesi Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler panelde ele alındı. Panele konuşmacı olarak şair-yazar Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu ve M. Akif Ersoy’un torunu Selma Argon katıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474