banner564

Reform hükümeti resmen sona erdi

Kalyoncu bu gece Parti Meclisini toplayacak, sonra istifa edecek

Reform hükümeti resmen sona erdi
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi'nin önceki gün aldığı koalisyon hükümetinden çekilme kararının ardından UBP'li 5 bakan bugün Başbakan Ömer Kalyoncu'ya istifalarını sunacak. 
Koalisyon ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi de akşam saat 19.00'da toplanarak atılacak adımları belirleyecek.
Bunun ardından Başbakan Kalyoncu'nun hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sunması bekleniyor.
Kalyoncu TAK muhabirinin sorusu üzerine "UBP'li bakanlar istifalarını bugün sunacak. Sonra CTP Parti Meclisi toplanacak. Ona göre istifamı sunacağım" dedi.
UBP Parti Meclisi önceki günkü toplantısında aldığı hükümetten çekilme kararına gerekçe olarak, "geniş tabanlı hükümetin halka hizmet imkan ve kabiliyetini yitirmesini" gerekçe göstermişti. Gerekçeler arasında "su" ve "Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü" konusundaki sıkıntı ve zaman kayıpları da yer alıyor.

Kalyoncu Hükümeti Temmuz 2015'te kurulmuştu
Temmuz 2013 erken genel seçiminin ardından CTP Lefkoşa Milletvekili Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında kurulan CTP-DP Koalisyon Hükümeti 31 Ağustos 2013-15 Temmuz 2015 arasında görev yapmış; ardından 15 Temmuz 2015'te CTP Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu'nun başbakanlığındaki CTP-UBP hükümeti göreve gelmişti.
Cumhuriyet Meclisi'nde halen CTP 20, UBP 18, DP 5, TDP 3 milletvekiliyle temsil edilirken 3'ü DP'den 1'i de CTP'den istifa eden 4 de bağımsız milletvekili bulunuyor. 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474