banner564

Reformlar acilen  hayata geçmeli

Başbakan Tatar’ı ziyaret eden İŞAD Başkanı Mamülcü, “İşletmelerimiz teker teker batma noktasında” diyerek toplumsal seferberlik çağrısını yineledi

Reformlar acilen  hayata geçmeli
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, dün öğleden sonra Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği (İŞAD) Başkanı Enver Mamülcü ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Görüşmede, Başbakan Tatar’a, İŞAD’ın acilen yapılması gereken reformlar konusundaki talepleri iletildi.

Kabulde konuşan İŞAD Başkanı Enver Mamülcü, Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği’nin KKTC ekonomisinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir yapıya kavuşturulması hedefiyle ülke içi ve ülke dışı kamuoyu ve network yöntemlerini geliştirerek iş yapabilirliği geliştirme yöntemleriyle 30 yılı aşkın süredir ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.  
Sorunları ve sorun yaratanları her platformda bilinmesine rağmen bu kötü gidişata dur diyecek hiçbir dirayetli politikacı ve anlayışın olmadığı görüşünü dile getiren Mamülcü, “Sorunlar bilinmekte bununla birlikte çözüm yolları üretmek ve bu yönde ülke ekonomisinin toplumsal sürdürülür fayda sağlama yerine popülizm ve bireysel rant şeklinde yöntemlerle günü kurtarıp kirli ve sistemsiz politik ve siyasi anlayışlar içerisinde yer alan düzen içinde her geçen gün işletmelerin teker teker batma noktasında olduğunu bir kez daha hatırlatır, çözüm ve toplumsal seferberlik çağrısını yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

Acil reformları aktardı… 
İŞAD Başkanı Mamülcü ayrıca yapılması gereken acil reform konularını şöyle aktardı: 
“Başkanlık sisteminin gündeme getirilmesi ve seçim sisteminin değiştirilmesi; gümrük işleyişi ve yapısal reformlar; elektrik fiyatlarının düşürülmesi ve Türkiye ile enterkonnekte sistemine geçilmesi; devlet iştiraklerinin yönetsel zafiyetlerinin ortadan kaldırılması; kurumların özelleştirilmesi ve/veya özerkleştirilmesi; kamu yönetim reformu altında kamu kurumlarının teşkilat yasalarının güncellenerek revize edilmesi ve personel yapılandırılmasının bir an önce uygulanması; Kamu Kurumlarında ceza/ödülün sisteminin çalıştırılması ve aynı zamanda kamuda denetimin işler hale getirilmesi; iş hayatında kayıt dışılığı önleyici çalışma ve denetimlerin artırılması; ara eleman ve personel sıkıntılarını giderici düzenlemelerin acilen yapılması; E- devlet sistemine geçiş; vergi mevzuatlarında vergi toplama ve vergi vermeyi özendirecek bir sistem oluşturma; hukuk sisteminin reformlarla tam bir bağımsız yargı anlayışına kavuşturma; Maraş açılımı noktasında politikaları geliştirme ve ülke ekonomisine katma; YAGA komisyonlarında İŞAD kurullarının da yer alması; ülke ekonomisinin geliştirilmesinde KOBİ ve OBİ’lere can suyu kredilerinin çıkarılması.”

Tatar: Hedef ekonomiyi geliştirmek
Başbakan Ersin Tatar da konuşmasında, İŞAD yetkililerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, iç içe meseleleri birlikte tartışmanın kendilerinin de amacı olduğunu söyledi.
Sivil toplum örgütleri ve iş insanlarıyla buluşarak görüş ve düşünceler konusunda yön çizilmeye önem verdiğini belirten Tatar, ziyaretlerde bu konuları tartışmanın zenginlik olduğunu vurguladı.
Siyaseten KKTC’ye inanarak sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan Tatar, “Bu saatten sonra Kıbrıs’ta görüşmeler olacak şu olacak bu olacak noktasından ziyade biz Türkiye ile ilişkilerimizi daha da sağlamlaştırarak, köprüleri daha da kalıcı hale getirerek ekonomik sektörleri büyütmek gerekir” dedi.
Ekonominin büyümesi için sermaye, iş gücü ve ülkede de sağlam bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Tatar, sisteminin de bir tarafında devlet yönetimi, rekabet koşullarının düzenlenmesi ve bir taraftan da yargı sisteminin olması gerektiğini kaydetti.

Tatar: Her şeyin başında sağlık gelir
Öte yandan Başbakan Ersin Tatar dün, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği'ni (KTTB) kabul etti.
Başbakanlık’ta yer alan görüşmede, Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut ve beraberindeki heyet, Başbakan Tatar'a birliğin çalışmalarını ve taleplerini içeren bir dosya verdi.
Gürkut, yeni hükümet dönemimde Tatar'a başarılar dileyerek, birlik hakkında bilgi aktardı.
Başbakan Tatar da, yıllardır sivil toplum örgütlerini takip ettiğini, çalışmalarını izlediğini genel kurullarına katıldığını belirterek, Tabipler Birliği’nin de bunlardan biri olduğunu ifade etti.
Tatar, her şeyin başında sağlığın geldiğini, bu yüzden sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi için üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini söyledi.

“Bizi Türkiye’den kimse koparamaz”
Ayrıca dün Başbakan Ersin Tatar, Vakıflar İdaresi’nin davetiyle Türkiye’den gelen heyeti kabul etti.
Heyette, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih yüksek Kurumu Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, Türk Tarih Kurumu Bilimsel Araştırma Uzman Müdürü Uğur Cenk Deniz İmamoğlu bulunuyor.
Heyete, kabulde, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Benter de eşlik etti. Kabulde UBP Milletvekili Menteş Gündüz de yer aldı.
Daha sonra konuşan Başbakan Ersin Tatar, “Bizi Türkiye’den kimse koparamaz” diyerek,  mücadelelerini de hem uluslararası camiada hem de Kıbrıs’taki siyasette devam ettirdiklerini söyledi.
Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan da, KKTC’ye her geldiğinde müthiş bir heyecan hissettiğini belirterek, “Sizin gibi, Benter gibi değerli şahıslarla bir araya gelmek ve yaşanan tarihi, TMT’yi ve kahramanları hatırlamak ayrı bir şans” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473