banner564

Reha Arar: Gençlerin önü açılmalı

Merit otellerinin bu yıl 22.5 milyon dolar vergi ödediğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Raha Arar, yatırımların ve istihdamın önemine dikkat çekti

Reha Arar: Gençlerin önü açılmalı
banner598
Hakan YILDIRIM

   Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, geçtiğimiz yıl devlete 20 milyon dolar, bu yıl da 22.5 milyon dolar vergi ödediklerini belirterek “15 tane daha Merit Gurubu olsa bu ülkenin bütçe açığı sorunu kalmaz” dedi.
   Yatırımların ve istihdamın önemine dikkat çeken Arar, gençlerin önünü açmak için çalıştıklarını, hükümetin de bu yöndeki adımlarına destek verdiklerini söyledi.  
   Uluslararası mutfak sanatları yarışmasında ödül alan gençleri kutlayan ve Merit Onur Madalyası ile ödüllendiren Reha Arar, basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verdi.
   “Gençlerimizin önünü açmalıyız. Eğer gençlerimizin önünü açmazsak, özellikle Kıbrıslı evlatlarımızın önünü açmazsak bu işsizlik problemini ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara derman olamayız” diyerek şunları kaydetti:
   “Bugün değişik bir noktadan konuşacağım. Biraz sonra madalya alacak gençlerin bir kısmı Kuzey Kıbrıslı gençler ve okullarındaki öğrencilik döneminden beri aramızda olan gençler, yarın bu tesisleri biz onlara emanet edeceğiz. Dolayısıyla Kuzey Kıbrıslı gençlerin önünün açılması, yeni turistik tesislerin yapılması buralarda da özellikle istihdamın cazip hale getirilmesiyle olur. Hepimiz devletten istihdam bekliyoruz. Devlet ise zaten şişmiş artık almayan kadrolarıyla ancak siyasi baskılarla istihdam yapıyor. Halbuki olayın gerçeği, siz işinizi ve ekmeğinizi sadece devletten beklemeyin. Özel sektör şu anda bu ülkede daha cazip bir noktadadır. Bu cümlenin altını özellikle kırmızı çizgilerle çiziyorum. İşte bugünkü toplantının can alıcı noktalarından bir tanesi, Kıbrıslı gençlerin bu başarılarına rağmen bu tesiste yani özel sektöre ait bir tesiste bu kadar zamandır çalışmaya devam etmeleridir. Bir çoğu bu ülkenin üniversitelerinden yetişmiş, bu ülkenin otellerinde staj yapmış, bu ülkenin otellerinde çalışmış. Ve onlar gittiler bizi en iyi şekilde temsil ettiler.” 

Turizm sektörü önemli
   Özel sektörün ve turizmin önemine dikkat çeken Reha Arar şöyle dedi:
   “Aslında ülkenin 30-32 tane atar damarlarından küçük kılcal damarlarına kan veren turizm sektörüdür. Bu ülkenin milli eğitim de bir parçası olarak tek önemli sektörü turizmdir, bunun da altını çiziyorum. Ve bugün, içinde bulunduğumuz Merit Gurubu geçtiğimiz yıl 20 milyon dolar bu yıl 22 buçuk milyon dolar vergi ödedi. Yıl bazındaki bütçe açığını düşünürsek ve 15 tane daha Merit’in bacasının tüttüğünü düşünürsek, bir bütçe açığını tartışmayız. Bütçe açığı diye bir şey olmaz. O zaman ayaklarının üzerinde duran ve dimdik duran bir Kıbrıs görürüz. O bakımdan ben buradan sesleniyorum, özellikle özel sektörün ve turizm fabrikalarının bacalarının tütmesi, bu ülkedeki reel sektörün kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli faktördür. 
   Bugün hükümetin gençlerin gelişmesi yönündeki politikalarını takdirle izliyoruz. Bunların artmasını ve tüm ülkedeki gençlerimizin  meslek sahibi edinmelerini ve meslekten sonra çalışmalarını kolaylaştırıcı hizmetlerin devamını dilkiyuoruz. Ancak ülkenin turizm alanında gelişmesi için yatırımların önünün açılması ve hantal bürokrasinin hareketlenmesinimn sağlanmasıdır. Bu konuda da devlete sivil topluma büyük görev düşüyor. Bu ülkede artık Turizm Yazarları Derneği kuruluyor. Demek ki  artık sesimizi dünyaya ve Türkiye’ ye duyuracak bir örgüt var.”

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474