banner564

Renewal Projesi kaynaştırdı

Güneşli güzel bir günde buluşan Kıbrıslı Türkler ve Rumlar, Derinya’da birlikte fidan dikti, barış dileğinde bulundu

Renewal Projesi kaynaştırdı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

UNDP’nin gerçekleştirdiği Renewal Projesi kapsamında Güney Kıbrıs’taki Derinya kasabasında buluşan onlarca Kıbrıslı Türk ve Rum birlikte fidan dikti. İlk ayağı geçtiğimiz Aralık ayından Gazimağusa’da Aşıklar Yolu olarak bilinen yerde gerçekleştirilen fidan dikiminin dün gerçekleştirilen ikinci ayağına da ilgi büyüktü.


Atai: Benzer etkinlikler sürecek
Proje ile ilgili kısa bir bilgi veren UNDP-ACT temsilcilerinden Serdar Atai iki toplumun kaynaştırılması ve ortak olan sorunların daha da iyileştirilmesi adına Renewal Projesinin gerçekleştirildiğini, bu proje kapsamında 2 toplumlu bir çok etkinlik düzenlendiğini,  bir biri ile görüşemeyen Mağusa bölgesindeki iki toplum sivil örgütlerinin bir araya getirildiğini ve bir takım aktiviteler düzenlendiğini, ifade etti. İlk ayağının geçtiğimiz Aralık ayında Gazimağusa’da gerçekleştirildiği fidan dikiminin, dün ise Güney Kınrıs’ta gerçekleştiğini belirten Atai, bu ve buna benzer değişik birçok etkinlik düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Protapapa: Güneşli güzel bir günde, anlamlı bir etkinlik
UNDP-ACT’ın Kıbrıslı Rum temsilcisi Lina Protapapa ise ikinci ayağı gerçekleştirilen etkinliğin çok anlamlı olduğunu, Gazimağusa’da gerçekleştirilen ilk etkinliğin yağmurlu bir havada olduğunu, dün ise havanın oldukça güzel olduğunu söyleyerek bunun bu güzel etkinliği daha da anlamlı hale getirdiğini ifade etti.

Karayiannis: Yeşil umudu simgeler
Etkinliğe katılan Derinya Belediye Başkanı Andros Karayiannis ise Derinya Belediyesi adına tüm katılımcıları selamladığını söyledi. UNDP-ACT’ın  Renewal Projesi kapsamında bölgeye verdiği destek için teşekkürlerini belirten Karayiannis, yeşilin umut ve tazelenmeyi simgelediğini, bu çerçevede de bütünleşme ile ilgili olan umutların dün yeniden tazelendiğini söyledi. Karayiannis ayrıca kapalı Maraş’ta bulunan kiliseyi özgürce kullanmak istediklerini ve Maraş’ta bulunan sahilleri en kısa zamanda kullanmak arzularını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474