banner564

Renkli Nevruz kutlaması

YDÜ’deki etkinlikte; etli pilav, ayran ve şeker dağıtıldı, Grup Bahar’ın şarkıları herkesi coşturdu

Renkli Nevruz kutlaması
banner598

Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) gerçekleştirilen Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, Türkçe Öğretmenliği Bölümü tarafından hazırlanan, Gizem Gökmen ve Ebru Yılmaz’ın sunuculuğunu yaptığı program, müzik dinletisinin ardından YDÜ Anadolu Halk Dansları Topluluğunun gösterisi ile devam etti.

Program için Hacettepe Üniversitesinden Yakın Doğu'ya konuk olarak gelen Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu'nun “Türk Dünyasında Nevruz Bayramının Halkbilimsel Çözümlemesi” başlıklı konferansı gençlerin ilgi ile katılımını sağladı. Prof. Çobanoğlu, Türk Dünyasında Nevruz’un önemini, nasıl kutlandığını ve bundan sonra unutulmaması için yapılması gerekenleri dile getirdi. Buna göre üniversitelere, televizyon programcılarına ve gençlere çok görevler düştüğünü vurguladı.

Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu tabiatın uyanması, varlık âleminin kendisini yenilemesi anlamına gelen “Nevruz”un Türk milleti tarafından sevinçle kutlandığını ayrıca bütün insanlığı bütünleştiren bir gün olduğunu dile getirdi.

Konferansın sonunda YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu’na plaket takdim etti.

 

Grup Bahar coşturdu

Özgür Deniz Adıgüzel, Abbas Balıkçıoğlu ve Zafer Emingün’den oluşan grup “Bahar”ın icra ettiği türküler, büyük bir coşku meydana getirdi ve sık sık alkış aldılar.

YDÜ öğrencilerinden Dilber Elmastaş, Durdu Ülker ve Nigar Rehimzade okudukları birer şarkı ile Grup Bahar'a eşlik ettiler.

Müzik coşkusunun ardından ikram edilen etli pilav ve ayranla beraber şeker dağıtıldı. Bir taraftan da boyanmış yumurtaların gençler ve hocalar arasında tokuşturularak yarışılması apayrı bir eğlence oldu.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2014, 01:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473