banner564

Restorasyon yapılacak

Bakan Sucuoğlu, Vadili ile Paşaköy bölgesinde tarihi yapıları inceledi

Restorasyon yapılacak
banner598
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Vadili ve Paşaköy bölgesini ziyaret ederek, restorasyona ihtiyacı olan tarihi yapıları inceledi. 
Yapılan açıklamaya göre, Bakan Sucuoğlu, Vadili’de belediye binası olarak kullanılan Osmanlı döneminde Merkezi Nahiye Binası olarak inşa edilmiş ve sel baskını sonucu yıkıldıktan sonra İngiliz sömürge döneminde, 1938 yılında tekrardan inşa edilerek 1960 yılına kadar Merkezi Nahiye Binası olarak hizmet veren binada incelemelerde bulundu.
Bakan Sucuoğlu bölgeye yaptığı ziyarette, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ve Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü’yle de görüştü.
Turizm Bakanı Sucuoğlu, Vadili’ye gerçekleştirdiği ziyarette Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ile görüştüklerini ve eski eser nitelikli Nahiye Binası restorasyonunun yapılması ve turizme kazandırılması yönünde hemfikir olduklarını ifade etti.
Tarihi binanın restorasyonu için belediyenin restorasyon projesi hazırladığını da belirten Sucuoğlu, projenin Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayına sunulduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474