banner564

Risk büyük

Erhürman, Devlet Laboratuvarı yangınıyla ilgili ciddi bir açıklama yapılmadığını ve ciddi iddiaların gündemde olduğunu belirtti

Risk büyük
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, İzzet Türkmen başkanlığındaki Eşit Hak ve Adalet Sendikası’nı (Hak-Sen) kabul etti. CTP’den yapılan açıklamaya göre, Erhürman kabulde, Devlet Laboratuvarı’nda çıkan yangından sonra yaşanan gelişmelerle ilgili olarak sendika yetkililerinden bilgi aldı. 
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yangın sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili dile getirilen iddiaların son derece ciddi olduğunu ifade etti.
Erhürman, “Laboratuvar çalışanlarının önemli bir kısmının önemli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olması, Laboratuvar’ın yangından ancak iki ay sonra kapatılması ve bir aylık bir sürede çalışanların orada çalıştırılmış olması, toplamda 800-1000 çeşit kimyasal yanmış olmasına karşın bunların sadece yüzde 10’una ilişkin tetkik yapılmış olması, yıkama suyunun Haspolat Arıtma Tesisi’ne gönderilmesi, atıkların içinde olduğu varillerin hala Güngör’de tutulması ve sıcakların artması ile patlama tehlikesi bulunması” şeklindeki iddiaların Bakanlık tarafından mutlaka ayrıntılı bir biçimde yanıtlanması gerektiğini söyledi.
Hak-Sen Başkanı İzzet Türkmen’in ise, sendika yönetimi olarak özel sektörde çalışanların sendikalı olmalarını istedikleri ve vizyonlarını bunun üzerine kurduklarını ifade ettiği belirtilen açıklamada, Devlet Laboratuvarı’nda yaşananlarla ilgili bilgi ve görüşlerini de Erhürman’a aktararak konunun ciddiyetine dikkat çektiği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 03:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473