banner564

Rolleri açıklandı

Gökhan Naim cinayeti ile ilgili dün mahkemeye çıkarılan dört zanlının da olayı organize eden Zahid Masood’a yardımcı oldukları ortaya çıktı

Rolleri açıklandı
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da 13 Mart akşamı silahlı saldırıda öldürülen ve 3 milyon TL’ye yakın parası çalınan Gesfi Döviz sahibi Gökhan Naim cinayeti ile ilgili önceki akşam tutuklanan Sajid Masood, Rana Rahem Aslam Khan, Hasan Civelek ve geçtiğimiz günlerde yakalanan Hüseyin Erseyis dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlıların cinayetteki rolleri tek tek açıklandı. 
Tüm zanlıların olayı organize eden ve Akıncılar bölgesinden  güneye kaçtığı belirtilen Zahid Masood ile bağlantıları olduğu belirtildi.
Soruşturmayı yapan polis, Girne Dağ yolunda olayda kullanılan atılı bir cep telefonu bulunduğunu, yapılan soruşturmada şu anda tutuklu bulunan Abubakar Fiaz ile önceki gözlatına alınan Sajid Masood’un birlikte söz konusu telefonu aldıklarının belirlendiğini söyledi. 
Polis, zanlı Rana Rahem Aslam Khan’ın ise 27 Mart 2019 tarihinde Ercan Havalimanı’ndan giriş yapıp, Zahid Masood’a ait İngiltere hattı ve birçok Rum telefon hattıyla görüşme yaptığının tespit edildiğini belirtti.
Polis, zanlı Rana Rahem Aslam Khan’ın ayrıca sahte Güney Afrika pasaportuyla ülkeye giriş yaptığının belirlendiğini açıkladı. 
Soruşturma memuru, zanlı Hasan Civelek’in ise aranan Zahid Masood ile mali yönden ilişkileri olduğunun belirlendiğini kaydeden polis, ayrıca olaydan önce görüştüklerini, olaydan sonra da  zanlının telefonunda Zayid Masood’a ait telefon numarası kayıtlarını sildiğini tespit ettiklerini kaydetti. 

Soruşturma sürüyor
Polis, zanlı Hüseyin Erseyis’in ise olay günü ve gecesi aranmakta olan Zayid Masood ile birçok kez telefon görüşmesi yaptığının tespit edildiğini ve mahkeme emri ile tutuklanmasının ardından gönüllü ifade vererek Masood’u Güney Kıbrıs’a akıncılar bölgesinden geçirdiğini itiraf ettiğini anımsattı. 
Erseyis’in 26 Mart’ta mahkemeye çıkarılıp, hakkında üç günlük tutuklu emri alındıktan bir gün sonra ikinci bir gönüllü ifade verdiğini belirten polis,cep telefonu dökümlerinin incelendiğini, alınacak ifadeler olduğunu ifade ederek, Sajid Masood, Rana Rahem Aslam Khan ve Hasan Civelek’in 3 gün, Hüseyin Erseyis'in ise 7 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talep edilen tutukluluk sürelerini onaylarken, söz alan zanlı Rana Rahem Aslam Khan, “27’sinde geldim. Burada hiçkimseyi tanımıyorum” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474