banner564

Sadece seyrediyorlar

Özyiğit, akaryakıt, tüp gaz gibi temel tüketim maddelerinin fiyatlarıyla döviz kurlarındaki artış karşısında hükümetin önlem alamadığını savundu:

Sadece seyrediyorlar
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede akaryakıt, tüp gaz gibi temel tüketim maddelerinin fiyatlarıyla döviz kurları artarken hükümetin “seyirci” kaldığını savundu.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, bir televizyon programına katılan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ekonomik sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özyiğit ülkede döviz kurlarında yaşanan artış yanında temel tüketim fiyatlarına yapılan zamlar konusunda hükümeti eleştirdi.

Hükümete; “Halkın cebindeki para her geçen gün erirken, alım gücü düşerken, büyük bir çoğunluk ay başını zor getirirken, önlem almak için daha neyi bekliyorsunuz” diye soran Özyiğit, kurultaylar, atamalar ve zamlara gösterilen hassasiyetin vatandaşların sorunlarına da gösterilmesini istedi.

 

“Ekonomik paket geçersiz sayılmalı”

KKTC ile TC arasında imzalanan 2013-2015 Ekonomik Programı’nın, döviz ve akaryakıtta anormal bir artış olmaksızın enflasyon % 4,9 bazında seyredeceği varsayılarak hazırlandığını savunan Cemal Özyiğit, sözkonusu oranların aşıldığı için ekonomik paketin geçersiz sayılması gerektiğini ileri sürdü.

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararların, dövizden kaynaklanan olumsuzluk ve sıkıntıları ortadan kaldıracak içerikte olmadığını iddia eden Özyiğit, su ifadelere yer verdi:

 

“Önlemler çareden çok uzak”

“Alınan kararlar dövizin getirdiği sıkıntılara çare olmaktan çok uzak. Bu önlemler çare olamaz, göstermelik olmaktan öteye de gidemeyecek. Önlem olarak lanse edilmesi kandırmacadır.”

Gelinen aşamada ülkenin kendi ekonomik programını yerel unsurları dikkate alarak ilgili tüm tarafların katılımıyla burada hazırlaması gerektiğine işaret eden Cemal Özyiğit, hükümetin ekonomik paket konusunda verdiği sözü tutmadığını savundu.

Cemal Özyiğit, TDP’nin de içinde bulunduğu geçiş hükümeti döneminde halkta umut ışığı doğduğunu da belirterek, ancak yeni hükümetle umut ışığının yerini karamsarlığa bıraktığını ileri sürdü.

 

Özyiğit, Kapusuz’u kabul etti

Öte yandan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Ankara Milletvekili Salih Kapusuz’u kabul etti.

Yapılan açıklamaya göre, TDP genel merkezinde gerçekeleşen kabulde Başkan Özyiğit ile Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Ankara Milletvekili Salih Kapusuz’un bir araya gelerek görüştüğünü bildirdi.

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler ile Dışilişkiler Sekreteri Deniz Birinci’nin de kabulde hazır bulunduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2014, 03:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474