banner564

Safiye Nadir gönüllerde yaşayacak

Ölüm haberi tüm ülkede üzüntü yaratan Safiye Nadir, sevenlerini duaları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı

Safiye Nadir gönüllerde yaşayacak
banner598
Melin DOBRAN

Kıbrıs Türk halkının tanınmış, sevilen isimlerinden olan ve önceki günkü ölüm haberi tüm ülkede üzüntü yaratan Safiye Nadir dün, sevenlerini duaları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.
Kıbrıs Türk halkının ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan kalkınması yönündeki girişimlere destek veren, çalışkan ve başarılı bir işkadını olarak bilinen, Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir’in annesi Safiye Nadir’in, Lefkoşa Mezarlığı’ndaki cenaze törenine sevenleri akın etti.
Nadir ailesine başsağlığı dileklerini iletenler, Safiye Nadir’in tüm Kıbrıs Türkleri için sembol bir isim olduğunu ve hizmetlerinin asla unutulmayacağına vurgu yaptı.

Topluma hep destek olmuştu
Safiye Nadir, 1921 yılında Lefkoşa’da dünyaya gelmişti. İrfan Nadir ile evli olan Safiye Nadir, 1986 yılında eşini kaybetmişti.
Çeşitli okullar açarak topluma destek olan Safiye Nadir, birçok alanda yaptığı yardımlarla biliniyordu.
Safiye Nadir, Meral Kaşif, Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir ve Kıbrıs Medya Grubu Genel Müdürü Bilge Nevzat’ın anneleriydi.
Kıbrıs Türk kadınının kimlik bulmasında önemli bir kilometre taşı olan, yardımsever, iyilik
meleği, eşsiz anne, mükemmel insan Safiye Nadir 95 yaşında hayata veda etti.


“Emekleri unutulmayacak”
Diyalog’a konuşan sevenleri, Nadir’in, Kıbrıs Türk toplumuna yaptığı hizmetlerle anılacağını ve toplum için verdiği emeklerin unutulmayacağını söyledi. Nadir’in naaşı, İsmail Safa Camisi’nde dün, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazını ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine sevenlerinin yanı sıra birçok siyasi de katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473