banner564

Sağlığı tehlikede

DEV-İŞ, Haspolat’taki arıtma tesisinde 3 gündür 12 kişinin işini yapan işveren temsilcisi için endişelendiklerini açıkladı

Sağlığı tehlikede
banner598
Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ), Emek-İş Sendikası’nın pazartesi gününden bu yana grev yaptığı Haspolat Arıtma Tesisi’nde, işveren temsilcisinin 56 saattir, 12 kişinin işini yerine getirmeye çalıştığını dile getirerek, bu durumun kendilerini kaygılandırdığını açıkladı.
Konuyla ilgili DEV-İŞ’ten yapılan yazılı açıklamada, işveren tarafının, grev başladığı andan itibaren çeşitli yöntemlerle gerginlik yarattığı iddia edildi. 

Türk-Sen’den greve destek
Bu arada sendikalar, greve destek belirtmeye devam ediyor. Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı konuyla ilgili yazılı açıklamasında, süresiz grevi desteklediklerini, sorunun çözümlenmesi için bir an önce Çalışma Bakanlığı’nı göreve davet ettiklerini açıkladı.

Sendikal Platform’dan Emek-İş’in grevine destek
Sendikal Platform Emek-İş’in Haspolat Arıtma Tesisi’nde başlattığı süresiz grevi maddi ve manevi desteklediğini bildirdi. Sendikal Platform’u oluşturan sendikalar şöyle belirtildi:KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, BES, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, ÇAĞ-SEN, TIP-İŞ, BASIN-SEN, TÜRK-SEN (EL-SEN, TES, GIDA-SEN, LİMAN-SEN, TEL-SEN, HAVA-SEN, BANK-SEN, AS-SEN, HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ SENDİKASI. 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474