banner564

Sağlıkta huzur bozuldu

Beyaz önlükleri ile yollara düşen hekimler, “Solunum Cihazı Yok, Mercedes Var”, “Koltuklar Gider, Doktorlar Kalır” gibi sloganlarla hükümete mesaj verdi

Sağlıkta huzur bozuldu
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Hükümetin sağlık politikalarını protesto eden Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) hem Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, hem de Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eylemin ilk ayağı sabah saatlerinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünde oldu.
   Beyaz önlükleriyle hastane önüne çıkan hekimler, “Solunum Cihazı Yok, Mercedes Var”, “Hekim Yasası Hakkımız”, “Göç Yasası’na Son”, “Patronlara Değil, Halka Hizmet” “Taşeron Hekimliğe Hayır”, “Koltuklar Gider, Doktorlar Kalır” gibi renkli dövizler taşıdı.
   Hekimlerin eylemine Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin yanı sıra Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Gümrük Çalışanları Sendikası’ndan (GÜÇ-SEN) de destek geldi.
   Hastane önünde Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar ile Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Kenan Arifoğlu açıklama yaptı.
   KTOEÖS Başkanı Sema Eylem, KTÖS, KTOEÖS, KTAMS ve GÜÇ-SEN adına hazırlanan ortak bildiriyi okudu. Hekimler, eylemi daha sonra Sağlık Bakanlığı önüne taşıdı. Hastane önünden minibüslerle Sağlık Bakanlığı önüne giden hekimler, sağlık alanındaki taleplerini burada da dile getirdi. 3 saatlik eylem Sağlık Bakanlığı önünde tamamlandı. Eylem nedeniyle, dün saat 09.00-12.00 saatleri arasında ülke genelindeki acil servisler ve yatılı servisler dışında hastanelerde sağlık hizmeti verilmedi.

Usar: Hastanelere polis gönderdiler
Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, hastane önündeki açıklamasında Lefkoşa Kaymakamlığı’nın Meclis önünde eylem yapmalarına izin vermediğini söyledi. Eylemle ilgili hastanelere polis gönderildiğini, eyleme kimin katılacağının araştırıldığını söyleyen Usar, hükümet edenlerin beyaz önlüklerden mi, pankartlardan mı korktuğunu sordu. 
   “Biz tamir eden, şifa vereniz. Siz yıkıp dökeceğimizi, birilerine zarar vereceğimizi mi sandınız?” ifadelerine yer veren Tıp-İş Başkanı, hekimlerin şiarının zarar vermemek olduğunu vurguladı.
   Doktorların ikinci evinin hastaneler olduğunu, burada huzur ve güven içinde çalışmak için mücadele ettiklerini belirten Usar, “Bu efendiler, hastanelerde ne güven ne de huzur bıraktı. Hastaneleri çökertmeye çalışıyorlar” ifadesine yer verdi.

“Hastanelerinizde ilaç, acilinizde doktor yok”
   Hastanelerde az insanla ve maaşla çok iş baskısı olduğunu savunan Usar, hiçbir alt yapısı yatırımı yapılmayan hastanelerin döküldüğünü söyleyerek, “Hastanelerinizde ilaç, acilinizde doktor yok. Nöbetleri döndüremiyorsunuz. Sağlıktaki sorunları ört pas edemezsiniz ” şeklinde konuştu.

“Maaş artışı göstermelik...”
Hekimlere yapılacak maaş artışını “göstermelik” olarak niteleyen Usar, “Tam bir senedir sözde maaş artışı yapmak için uğraşıyorsunuz, onu da beceremediniz ama yapmış gibi ahkam kesiyorsunuz” ifadelerine yer verdi.
   
Arifoğlu: Haykırışlara kulak verin

   Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Kenan Arifoğlu da kısa bir açıklama yaptı. Arifoğlu, bu haykırışlara kulak verilmesini istedi.
   Arifoğlu, “Uzun zamandan beri süren yasal çalışmalar var. Ancak hiçbiri sonuçlanmadı. ‘Genel Sağlık Sigortası’ dedik, ‘para yok’ dediler. Döner Sermaye dedik, onun da parasını bulamadılar. ‘Yeni hastaneler’ dedik, ona da para yok. Sürekli bir erteleme, özelleştirme, giderek artan hasta sevkleri, kısıtlanan olanaklar var. Geldiğimiz nokta bu” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2017, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474