banner564

Sağlıkta olumlu adımlar atılıyor

Onkoloji Hastanesi’nin bu ayın son haftasında açılacağını belirten Bakan Sucuoğlu, görevde olduğu 100 günde hayata geçen icraatları kamuoyu ile paylaştı

Sağlıkta olumlu  adımlar atılıyor
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, göreve gelişinin 100’üncü günü dolayısıyla, bu sürede yaptığı icraatları basın toplantısıyla anlattı. Toplantıda Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran ve bakanlık yetkilileri de hazır bulundu.
Hayata geçirilen icraatlarda, bakanlıkta daha önce görev yapmış ekiplerin payı olduğuna işaret eden Sucuoğlu, yaptıkları icraatlarda hükümetin de arkalarında olduğunu kaydetti.
Sucuoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kampusu içerisinde inşa edilen Onkoloji Hastanesi’nin bu ağustos ayının son haftası açılmasının planlandığını dile getirdi.
Laboratuarlara yeni, hızlı ve güvenilir sonuç veren cihazlar alındığını anlatan Sucuoğlu cihazların tümünün otomasyona bağlı olarak çalışacağını söyledi. Hasta odalarını yenileme çalışmalarına başladığını ifade eden Sucuoğlu, acil servislerin yenilenmesi için de çalışmaların başlatıldığını belirtti.
Hastaların ilaç teminlerinde ve insülin reçetelerinin yazılmasına kolaylıklar sağlandığını kaydeden Sucuoğlu, doktor ve hemşire eksikliğinin az da olsa giderildiğini anlattı.
Organ bağışçıları için kimlik oluşturmak üzere gerekli çalışmalar başlatıldığını söyleyen Sucuoğlu, Organ Bağışı Birimi oluşturulduğunu ve Organ Bağışı Otomasyon Projesi hazırlandığını dile getirdi. 
Sucuoğlu, yeniden hizmet vermeye başlayan Tren Yolu Polikliniği’nin 23.00’e kadar açık olması için planlamalar yapıldığını, böylece acil servislerdeki yığılmayı azaltmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin klima sisteminin yenilendiğini aktaran Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi hasta odalarının yenilenmesi çalışmaları başlatıldığını dile getirdi.
Sucuoğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde 10 yıldan beri sorun teşkil eden tarihi geçmiş ilaçların, bu amaçla oluşturulan kurul tarafından 14 Temmuz’da imha edildiğini kaydetti.
Sucuoğlu 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne kurulan telsiz sistemi ile hastalara, ambulansların takibiyle daha hızlı ulaşım sağlandığını söyledi.

“Gıda denetimi hızlandırıldı”
Halkın sağlıklı ve güvenli gıda tüketebilmesi için, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürlüğü tarafından gıda denetimlerinin sıklaştırıldığını anlatan Sucuoğlu, belediyelerin gıda güvenliği denetim ekiplerine, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi gıda mühendisleri tarafından ‘Gıda Güvenliği Eğitim Seminerleri’ verilmeye başlandığını dile getirdi.

“YDÜ Hastanesi ile protokoller imzalandı”
Faiz Sucuoğlu, Sağlık Kurulu tarafından Türkiye’ye sevk edilen hasta ve refakatçilerin karşı karşıya kaldıkları maddi ve ulaşım sıkıntılarının aşılması için Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile Pet-CT Protokolü imzalandığını dile getirdi. 

“Organ bağışı birimi oluşturuldu”
Organ bağışçıları için kimlik oluşturmak üzere gerekli çalışmalar başlatıldığını dile getiren Sucuoğlu, Organ Bağışı Birimi oluşturulduğunu ve Organ Bağışı Otomasyon Projesi hazırlandığını belirtti.
Son 3 ay içerisinde ölümü gerçekleşen 4 hastadan 1 kalp, 8 böbrek, 1 karaciğer, 1 kornea alındığını kaydeden Sucuoğlu, “Böbrek nakli ülkemizde, diğer organların nakli ise Türkiye’de yapılmıştır. Kadavradan alınan böbrekler 2 hemodiyaliz hastasına nakledilerek, kadavradan ilk organ nakli gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

Hazırlanması gereken yasalar...
Sağlık sisteminin en iyi şekilde idame ettirilebilmesi için teknik kurul ve teknik komite toplantılarının ilgili tüm sendika ve kurul üyeleriyle birlikte devam ettirildiğini anlatan Sucuoğlu hazırlanması gereken yasa ve tüzükler hakkında da bilgi verdi.

İkinci 100 günde hedeflenenler...
Sağlık Bakanı Sucuoğlu, 2’inci 100 günde gerçekleştirilmesi hedeflenen işleri ise şöyle sıraladı:
“Geçitkale, Çamlıbel, Sağlık ocakları ile Trenyolu Polikliniği’ne jeneratör alımı; Onkoloji Hastanesi’ne köprü yapımı; Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi mevcut park yerlerinin (hastane önü, yeni onkoloji binası tarafı) yeniden düzenlenmesi; Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi içerisinden geçen derenin düzenlenmesi; Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne 3 yeni acil asansör yapılması; Lefke Cengiz Topel Hastanesi tadilatı ve çevre düzenlemesi; tüm sağlık ocakları bakım ve tamiratı; tam randevu sisteminin daha etkin çalıştırılması; Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi çevre düzenlemesi; Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tadilatı ve çevre düzenlemesinin yapılması; tüm hastane ve sağlık ocaklarında tam otomasyona geçilmesi; Bafra Turizm Bölgesi ve çevresine hitap eden Yeni Sağlık Merkezi’yle ilgili ihaleye çıkılması; Girne Eski Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı ve özel sektör işbirliğinde tadil edilerek kullanılması; Trenyolu Polikliniği’nde eksik branşların tamamlanması ve 3.30 – 23.00 saatleri arasında görevli doktorların hizmet vermeye başlaması; Trenyolu Polikliniğinde 112 Hızır Servis oluşturulması”.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474