banner564

Sağlıkta olumlu adımlar

“Yüzün üzerinde hemşire alımı için yetki yazısı gönderildi” diyen Bakan Sucuoğlu, Tren Yolu Hastanesi’nin de haziran sonuna kadar hizmete gireceğini belirtti

Sağlıkta olumlu adımlar
banner598
Raif UZKAN
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, sağlığa büyük önem verdiklerini ve yüzün üzerinde hemşire alımı için yetki yazısının gönderildiğini belirtti.
Sucuoğlu, 2008’de kapatılan tren yolu polikliniğini de haziran sonuna kadar hizmete sokacaklarını ve Dr. Burhan Nalbantoğlu polikliniğinin yükünü 3’te 1 oranında azaltacaklarını söyledi.
Sağlık Bakanı Sucuoğlu dün ard arda gerçekleşen iki toplantıda Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş başkanlığındaki Kamu-Sen heyeti ve bakanlığa bağlı hemşire ve hemşire eğitmenlerinden oluşan heyetle görüştü.
Sağlık Bakanı Fazi Sucuoğlu, kabullerde yaptığı konuşmalarda, hangi sektör olursa olsun çalışmaların, paydaşlar ve sivil toplum örgütleriyle yürütülmesi gerektiğini kaydetti. Hemşirelerin ne kadar zor ve fedakârca çalıştığını kendisinin yakından gördüğünü belirten Sucuoğlu, “Hemşirelere her şey haktır” ifadelerini kullandı.
Hemşire ve doktor sayasının yetersiz olduğunu belirten Sucuoğlu, yapabileceklerini söyleyip yapacaklarını, yapamayacaklarını da neden yapamadıklarıyla birlikte kamuoyu ve sendikalarla paylaşacaklarını ifade etti.
Sucuoğlu, hemşirelerin önlerini daha rahat görebilme, daha kaliteli hizmet verebilmeleri için yasalar ve imkânlar çerçevesinde yapabileceklerini yapacaklarını da kaydetti.

Özkardaş, yasa taslağını sundu
Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da ziyarette Bakan Sucuoğlu’na, hazırladıkları Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) yasa taslağını sundu.
Sucuoğlu’na yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulunarak başladığı konuşmasında hemşirelerin sağlık hizmetlerinin temel taşlarını oluşturduğunu kaydeden Özkardaş, 3-4 hemşirenin işini bir hemşirenin yaptığını ve hemşire ebe eksikliğinin hat safhada olduğunu kaydetti. Bu konuda, bazı çalışmalar yaptıklarını belirten Özkardaş, Başbakan Hüseyin Özgürgün’den 100’e yakın yeni kadro sözünü aldıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473