banner564

Sandık kurulsun

“UBP tabanı Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı’na aday olmasını istemiyor” diyen Zorlu Töre yol gösterdi:

Sandık kurulsun
banner598

 Çiğdem AYDIN

Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) büyük bir kısmının genel başkan ve Başbakan Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı için aday olmaması görüşünü taşıdığını söyledi. Töre, Tatar’ın aylardır aday olmayacağını söylemesine rağmen bazı kişilerin baskı yaptığını ifade etti. Töre, UBP’nin yüzde 70 hatta yüzde 80’ninin Tatar’ın Başbakan kalması yönünde görüş birliği içerisinde olduğunu ifade etti. Töre, Tatar’ın aday olup olmamasına yönelik kesin bir sonuç için sandık kurulmasını önerdi. 
Diyalog TV’de ‘Güne Merhaba’ programına konuk olan Töre, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 
Töre, UBP’nin tabanında ağırlıklı olarak Ersin Tatar’ın hükümetin başında kalması yönünde bir düşüncesi olduğunu söyledi. 
Töre, şunları ifade etti. “Ersin Tatar aday olsun mu? Olmasın mı?  meselesini çözmek için isterlerse sandık kursunlar. Tek soruluk bir çalışma yapsınlar o zaman tabanın gerçekte ne istediğini anlayacaklar. Gerçeği illaki öğrenmek isterlerse böyle bir şey yapsınlar. İşte o zaman UBP’nin yüzde 70’inin hatta 80’ninin Ersin Bey’in Başbakan kalmasını istediği ortaya çıkacaktır.”
Ersin Tatar’ın aylarca aday olmak istemediğini söylemesine rağmen bazı kişilerin üzerine baskı kurmaya çalıştığını iddia etti.  Töre,“Sn.Ersin Tatar,  aday olmak istemediğini söylemişti, buna saygı duymaları gerekiyordu. Tatar, aylarca aday olmayacağını söylemesine rağmen bazı kişiler ağız birliği yaparak,  baskı altına aldılar. Şimdi bazı kişiler Parti Meclisi’ni de toplatmıyor. O bazı kişiler ‘UBP her zaman seçime hazırdır’ deyip ocak-şubata doğru gidiyor” şeklinde konuştu. 

Tatar aday olmazsa göreve talip
Kendi düşüncesini de açıklayan Töre, Sn. Genel Başkanının hükümeti yönetmek için partinin başında kalacağına inanıyorum. Konuşmalarından bunu çıkarıyorum. Ersin Bey son virajda ‘ülkenin başında kalayım istikrarı sağlayım’ diye karar verecek” dedi. Töre, bunun aksine bir kararın istikrarsızlığa neden olacağını ifade etti. Töre, “Zorla birine Cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul ettirmek düzgün bir anlayış değildir. Hani halk iradesi hani demokrasi zorla bir insana kabul ettirmek doğru değildir” ifadelerini kullandı. 
Töre, Tatar’ın aday olmayı seçmesi halinde ise destekleyeceğini ifade etti. Töre, “Ersin Bey aday değilse adayım diyorum Ersin Bey aday ise yanında olacağız kendisini omuzlayacağız da diyorum” şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474