banner564

Saner: “Milli servet doğru kullanılmalı”

UBP Başkan adayı Saner, Türkiye’den gelen suyun 2013-2015 Ekonomik Protokolü’ne uygun olarak işletmesi ve dağıtımının sağlanması gerektiğini kaydetti

Saner: “Milli servet doğru kullanılmalı”
banner598
UBP Genel Başkan adayı ve Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner, Asrın Projesi’nin hayat bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Saner yazılı bir açıklama yaparak su yönetimi konusundaki vizyonunu aktarırken, “Ülke Vizyonu”nu da kamuoyu ile paylaştı. 
KKTC’nin önceki gün tarihi günlerinden birini daha yaşadığını kaydeden Saner, devletin ilanından bu yana en önemli günün yaşandığını belirtti.
Ülkeye yılda toplam 75 milyon su geleceğini hatırlatan Saner, suyun içme, kullanma ve tarım maksatları bakımından kullanılacağından KKTC-TC 2013-2015 Ekonomik Protokolü’ne uygun olarak işletmesi ve dağıtımı sağlanması gerektiğini kaydetti.
“Gelen su artık ülkemizin bir milli servetidir” ifadelerini kullanan Saner, KKTC’ye düşen görevin bu serveti doğru ve olumlu kullanmak olduğunu söyledi.

Vizyonu hakkında bilgilendirdi
Saner hayata geçirmeyi hedeflediği “İlkeli Siyaset Gerçek Değişim Vizyon Belgesi”nde yer alan Ülke Vizyonu’nu da paylaştı. 
Saner, adil, şeffaf ve demokratik bir anlayışla yönetilen, herkesin temel hak ve özgürlüklerden evrensel ölçüde yararlandığı bir KKTC hedeflediğini anlattı.
Serbest piyasa ekonomisine inanan, ekonomik ihtiyaçlarına cevap veren reformları hayata geçirmiş bir KKTC’de, Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesinde olduğu gibi “Elektrik Kurumu” , “Limanlar”, “Telekomünikasyon Hizmetleri” ve yakında gündeme gelecek “Su Yönetimi” hizmetlerini de benzer metotlarla ve tüm bu kurumlarda yüzde 30 devlet hissesi olmak kaydı ile serbestleştirerek, halkına daha kaliteli hizmeti daha süratli ve daha uygun koşullarda sağlayan bir KKTC istediğini bildirdi.
Saner, dış ilişkilerde ise sadece kendi sınırları içinde değil, dünyada da sesini duyuran, dünya ile aynı dili konuşan ve uluslararası platformlarda Kıbrıs Türk halkının haklı davasını ve çıkarlarını savunan bir KKTC istediğini kaydetti.

Sağlıkta reform şart…
Saner sağlıkta, ekonomik ömrünü tamamlamış Lefkoşa Devlet Hastanesi binasını yıkarak Lefkoşa Kuzey Çevre yolu üzerinde tüm Kıbrıs Türk halkına hizmet verebilecek, tam donanımlı yeni bir devlet hastanesini inşa etmiş bir KKTC istediğini, Sağlık Sigortası sistemini hayata geçirmiş, halkın sadece devlet hastanelerinde değil KKTC’nin her noktasında sağlık hizmeti almasının önünü açmış bir ülke hedeflediğini kaydetti.
Ersan Saner, turizmin 12 aya yayılması için projelerini üretmiş, turizmi çeşitlendirerek özel ilgi turizmine ağırlık veren, turizmde bir marka haline gelmiş bir KKTC istediğini de belirtti.
Saner, üniversitelerde 5 yıl içerisinde 100 bin öğrenci hedefine ulaşan, yüksek öğrenimde, belirli meslek gruplarındaki yığılmaları önleyecek uygulamaları hayata geçirmiş, eğitim planlamalarını evrensel bir bakış açısı ile yeniden düzenlemiş bir KKTC istediğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473