banner564

Sansürcü anlayıştan vazgeçilmeli

Hasan Felek, halkın ödediği vergilerle yayıncılık yapan BRTK’deki sorunların rahatsız edici boyutlara ulaştığını savundu:

Sansürcü anlayıştan vazgeçilmeli
banner598
Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), BRTK çalışanlarının ve bazı Yönetim Kurulu üyelerinin kurum içindeki işleyişle ilgili dile getirdikleri sorunların rahatsız edici boyutlara ulaştığını kaydetti.
Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek yaptığı yazılı açıklamada, halkın ödediği vergilerle yayıncılık yapan kurumun tek adam zihniyeti ve antidemokratik sansürcü anlayışla yayın yaptığını iddia etti.
Felek, şunları kaydetti:
“Personel arasında ayrımcılık yaparak çalışanları huzursuz eden, toplu sözleşme imzalamaktan imtina eden, imzaladığı toplu sözleşmeye saygı duymayan, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin ve benzeri bazı sivil toplum örgütlerinin basın açıklamalarını sansürleyen, deneyimli program yapımcılarını hiçbir geçerli gerekçe göstermeden yayından alan atanmış müdür Mete Tümerkan’ın bu davranış biçimi ve yönetim anlayışını kınıyoruz.

Tümerkan, eleştirileri yanıtladı 
Öte yandan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan, “kurumda keyfi uygulamalar yapıldığı, personelin huzursuz edildiği ve Toplu İş Sözleşmesi’nin uygulanmadığı iddialarının gerçekle bağdaşmadığını” belirtti. 
Tümerkan dün yazılı bir açıklama yaparak, kendisine yönelik eleştirileri yanıtladı, iddialarda bulunanları somut delilleri kamuoyu ile paylaşmaya çağırdı. 

Son dönemde kamuoyunu yanıltmaya dönük açıklamalar yapıldığını ve bazı yazıların kaleme alındığını kaydeden Tümerkan, yasal haklarının saklı olduğunu, bu yönde gereğinin yapılacağını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474