banner564

Sarayda gündem turizmdi

Cumhurbaşkanı Akıncı, otelciler ve seyahat acentası yetkililerini ayrı ayrı kabul etti

Sarayda gündem turizmdi
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün, Hüseyin Aktığ başkanlığındaki Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) ve Orhan Tolun başkanlığındaki KITSAB heyetini ayrı ayrı kabul etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı kabullerdeki konuşmasında, ülke ekonomisinin en temel taşlarından olan turizm sektörünün; Kıbrıs’ta çözüme ulaşıldığında daha da iyiye gideceğine vurgu yaparak, turizmin yıla yayılmasının önemine vurgu işaret etti.
Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümü için her hangi bir son tarih vermek gibi bir duruma düşmek istemediğini belirterek. “Ben yıllardan değil aylardan bahsettim. Eğer niyet varsa artık yıllarca değil aylar içerisinde bu konunun çözüme kavuşabileceğini söyledim, buna inanıyorum, bu konuda kararlılığımız vardır, o yönde çalışmalarımızı sürdürüp, önümüzdeki aylarda çözüme kavuşturabilelim” şeklinde konuştu. Akıncı, turizm sektörü ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu da vurguladı. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, turizm sektöründe yaşanan sorunları değerlendirmek ve çözüm üretmek için ilgili kurumları bir araya getireceğini de kaydetti

Aktığ: Turizm barış sektörü olmalı
Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan görüşmede konuşan KTOB Başkanı Hüseyin Aktığ, nezaket ziyareti niteliği taşıyan ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Akıncı’ya başarılar dileyerek, turizm sektörünün bir “barış” sektörü olduğuna işaret etti.
Turizmin barışa ihtiyacı olduğu kadar, barışı besleyen ve büyütebilen bir kapasitesi olduğuna vurgu yapan Aktığ, ancak ülkede 40 yıldır turizmin “yarını bilmeden” yapılmaya çalışıldığını savundu.

KITSAB sıkıntıları aktardı
KITSAB heyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ederek turizm konusundaki sıkıntıları dile getirdi.
KITSAB Başkanı Orhan Tolun, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı cumhurbaşkanı görevinde başarılar diledi ve barış, dostluk ve kardeşlik ve eşit koşullar konusundaki dik duruşunda her zaman yanında olacaklarını söyledi.
Ülkenin en büyük sıkıntısının tabi ki tanınmamak nedeniyle ambargolara maruz kalmak olduğunu belirten Tolun, bu sebeple de nüfusun kamu kurumlarına istihdam edildiğini bunun da ekonomiye ayrılacak kaynak bırakmadığını ifade etti.
Para ayrılamayan sektörlerden birinin de turizm olduğunu belirten Tolun, turizm için kurulan Turizm Fonu’nun yaklaşık 10 yıldır şeffaf olmadığını ve bu fonda toplanan paraların nereye harcandığını bilemediklerini anlattı.

Gazilerden Akıncı’ya ziyaret
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün, Cumhurbaşkanı Akıncı, Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği’nden bir heyeti de kabul etti.
Akıncı kabulde yaptığı konuşmada, yürütmekte oldukları müzakere sürecinde önemli aşamalara doğru gideceklerini öngördüğünü söyledi. Akıncı, hedeflerinin Kıbrıs’ta her iki halkın da huzur, barış, eşitlik ve güvenlik içinde yaşayabileceği yeni bir durumu yaratmak olduğunu dile getirdi ve bunun yıllardan beri adının konulduğunu, iki toplumlu iki kesimli federatif sistem olduğunu belirtti.
Dernek Başkanı Hacı Işık da Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı görevinin hayırlı olmasını diledi.
Akıncı’nın yoğun çalışmalarını takip ettiklerini ifade eden Işık, “Duruşunuzla, kişiliğinizle, geçmişteki icraatlarınızla Cumhurbaşkanı’nın ötesinde bir Mustafa Akıncı olarak sizi takdir ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473