banner564

Şarkılar söylendi oyunlar oynandı

İskele’de 30 dönüm arazi üzerine yapılan piknik alanının açılışına üst düzey katılım oldu

Şarkılar söylendi oyunlar oynandı
banner598
İskele’de, deniz sahilinde ve ormanlık bir bölgede yer alan 30 dönüm arazi üzerine yapılan piknik alanı dün açıldı.
Piknik alanına ilk etapta 12 adet fidan da dikildi. Piknik alanında 21 - 26 Mart Orman Haftası kapsamında ayrıca ağaçlandırma çalışması da yapılacak.
İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, piknik alanının açılış törenine, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Koordinatörü Ertan Tosun, milletvekilleri, konuk belediye başkanları, kurum, kuruluş, dernek temsilcileri, İskele ve belde halkı ile katıldı. 
Törende konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, piknik alanının İskele’ye kazandırılmasına destek veren tüm yetkililere, halka ve İskele Belediyesi personeline teşekkür etti.
Sadıkoğlu, İskele Belediyesi Meclis Toplantısında aldıkları bir karar kapsamında bundan böyle İskele’de düzenlenecek etkinliklere katılanlara teşekkür plaketi vermek yerine İskele Belediyesi Piknik Alanı ile Orman ve Kültür Parkı içerisine isme özel fidanlar dikileceğini kaydetti.

Sertifikalar takdim edildi
Bu çerçevede dün Piknik Alanı’nın İskele Belediyesi’ne kazandırılmasında emeği geçen Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, milletvekili Hakan Dinçyürek, eski milletvekili Kadri Fellahoğlu, TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü, İskele Kaymakamlığı ve İskele Yurttaş İnisiyatifi temsilcilerine fidan dikim sertifikaları takdim edildi ve ilk fidanların dikimi gerçekleştirildi.
Bu arada piknik alanında açılış kapsamında etkinlikler de düzenlendi. Sanatçılar Çağdaş Aydaş, Soyhan Bilgeer, Engin Talay ve Ziya Başkal şarkılar söyledi, çocuklar ve yetişkinler oyun alanında mumyalama, ip çekme, çuval ve kaşıkla yumurta taşıma oyunları oynadı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2016, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474