banner564

Savcı inanmadı

Burcu Okumuş cinayetinin son tanığı Turan Akçay, Özgür Okumuş’un olay günü kendisini aradığını; boşanacağını ve Türkiye’ye döneceğini söylediğini iddia etti 

Savcı inanmadı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da eşi Burcu Okumuş’u sokak ortasında 5 bıçak darbesi ile öldüren Özgür Okumuş’un davasında sona gelindi. 
Davanın son oturumunda Özgür Okumuş’un Türkiye’den tanıklık yapmak için gelen arkadaşı “Martin Usta” lakaplı Turan Akçay, mahkemede dinlendi. 
Akçay, bazı iddialarda bulunurken, iddia makamı öne sürülenlerin gerçeği yansıtmadığını savundu. Son tanığın dinlenmesinin ardından dava son hitapların yapması için 27 Temmuz Cuma gününe ertelendi. 
Tanık kürsüsüne çıkan Turan Akçay, Özgür Okumuş ile Ereğli’de aynı cafede çalıştığını ve çok iyi bir arkadaşlıklarının olduğunu anlattı. 
Akçay, cinayet günü saat 09.30 sıralarında Özgür Okumuş’un kendisini aradığını; boşanacağını ve Türkiye’ye döneceğini söylediğini iddia etti. 
Akçay, Okumuş’un sesinin oldukça üzgün olduğunu ve kendisinin ısrarla ne olduğunu sormasının akabinde Burcu’nun başka erkekle çekilmiş olan samimi fotoğraflarını gönderdiğini ve “Ben bunu hazmedemem usta” dediğini söyledi.
Kendisinin de “Bu resimlerden sonra birlikte olmanıza artık gerek yok” dediğini anlatan Akçay, Özgür’ün, Burcu ile son kez konuşacağını ve yüzüne tükürüp evliliğini sonlandıracağını söylediğini de mahkemeye aktardı.

Savcı: Ismarlama tanıksınız
Turan Akçay’ın tanıklığının ardından Savcı Mustafa İldeniz, tanığı sıkı bir istintaka tabii tuttu ve önemli iddialarda bulundu. 
Tanığın çelişkiki yanıtlar verdiğini iddia eden İldeniz, cinayet öncesi tanığın, sanık Özgür Okumuş ile bir mesaj trafiği olmadığını ileri sürdü. 
İldeniz tanığa hitaben, “Cinayet öncesi sanıkla mesajlaştıysanız ve size iddia ettiğiniz resimleri yolladıysa, o resimler nerede. Neden mahkemeye emare olarak sunmuyorsunuz. Neden daha önce KKTC’ye gelerek gerekli mercilere bu resimleri vermediniz. Sanık size cinayet öncesi mesaj da atmadı, resim de yollamadı. Siz ısmarlama bir tanık olarak buraya geldiniz ve sanık lehinde taraflı şahadet veriyorsunuz. Bir söylediğiniz diğer söylediğinizi tutmuyor” diyerek önemli iddialarda bulundu. Tanık Turan Akçay ise mesajları sildiğini ve sanıkla cinayet öncesi mesajlaştığı telefonu sattığını iddia etti.

Başkan Aksun da inanmadı
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Fadıl Aksun da tanığa soru yöneltti.
Akçay, soru üzerine Özgür Okumuş ile cinayet öncesinde mesajlaştığını, cinayetin ardından Okumuş’un ablası Yasemin Okumuş’a söylediğini, Yasemin Okumuş’un ise kendisine avukata bu hususta bilgi vermesini istediğini ve gerekirse resimleri avukata yollamasını istediğini söyledi. Bunun üzerine Aksun, “Siz de buna rağmen mesajları sildiniz” şeklinde konuştu.

Cuma günü son sözler söylenecek
Savunma avukatının başka tanığı olmaması üzerine Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı, Aksun, davayı tarafların mahkemeye hitaplarını yapmalarına olanak sağlamak için 27 Temmuz 2018 tarihine ertelediğini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474