banner564

Sayıda artış var

KKTC’de ikamet eden 3 bin 700 kişi AP seçimleri için otomatik kayıt yaptırdı

Sayıda artış var
banner598

 Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde oy kullanmaya ilgi gösteren Kıbrıslı Türk sayısında artış gözlemlendiği belirtildi.

   Politis gazetesi, “Kıbrıslı Türk Seçmenlerin Sayısı Kilitlendi” başlıklı haberinde, seçmen kütüklerine kayıt yaptırmanın sona erdiği 2 Nisan’ın ardından Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanacak yeni seçmen sayısına ilişkin son verilere yer verdi.
   En çok seçmen kaydının Lefkoşa’da yapıldığını yazan gazete, ilgi çeken bir diğer noktanın ise, Kıbrıslı Türklerin, seçmen kütüklerine otomatik kayıt olmaları amacıyla, devletin ilgili dairlerine giderek, kayıtlı olan adreslerini düzeltme girişimlerinde artış olduğunu belirtti.
   KKTC’de ikamet eden Kıbrıslı Türklerin 3 bin 700’den fazlasının otomatik olarak seçmen listelerine kaydedildiğini kaydeden gazete, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip Kıbrıslı Türklerin toplam sayısının ise 80 bin 800’ün biraz altında olduğunu yazdı.
   Gazete, 2 Nisan tarihinden önce yapılan 45 kimlik kartı başvurusunun askıda olduğunu ve bu işlemlerin tamamlanması durumunda bu kişilerin de oy kullanma hakkına sahip olacağını belirtti.
   Habere göre Güney Kıbrıs'ta ikamet eden 38 Kıbrıslı Türk de yeni seçmen olarak kayıt oldu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474