banner564

Turizme can verecek

Anadolujet; Antalya, İzmir, Adana ve Gaziantep’ten Ercan’a sefer başlattı

Turizme can verecek
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Anadolujet; Antalya, İzmir, Adana ve Gaziantep’ten Ercan’a sefer başlattı.
Bu yeni şehirlerle sefer sayısını 44’ten 65’e yükselen şirket, İzmir ve Adana’dan haftada 7, Antalya’dan hafta 4, Gaziantep’ten haftada 3 sefer yapacak.
Antalya’dan dün öğleden sonra gelen ilk sefer için Ercan Havalimanı VIP Salonu’nda açılış töreni düzenlendi.
Ercan’daki törene, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami de katıldı.
Anadolujet, T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği yetkilileri, siyasiler, bürokratlar, üniversite rektörleri, ilgili sivil toplum örgütlerinden temsilciler, otel ve acente müdürleri, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler ile 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun da törende hazır bulundu.

Yolculara çiçekli, halk danslı karşılama
Antalya’dan gelen 129 yolcu Ercan’da çiçeklerle karşılanırken Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi ekibi apronda halk dansları gösterisi sundu.
Basın Antalya’dan gelen ilk uçağı ve yolcuları görüntülerken, yolcular da kendileri için halk dansı yapan ekibi cep telefonlarıyla kayda aldı.
Törende Bakan Atakan ve Ataoğlu’nun yanı sıra T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü Serhat Özçelik ile Antalya uçağıyla KKTC’ye gelen Anadolujet Başkanı Şamil Karakaş da konuşma yaptı.

Atakan: Haftalık sefer sayısı 65
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, 2018’de 4 milyon yolcuya ulaşıldığını, bunun da ülke ölçeği için önemli bir atılım olduğunu söyledi.
Bu yeni seferlerle haftada 65 sefer sayısına ulaşıldığını belirten Atakan, “Bu sadece Türkiye’deki bazı şehirleri ülkemize bağlama olarak düşünülmemeli. Bu seferler, Anadolujet ve THY’nin devam uçuşlarına da önemli bir bağlantı sağlayacak önemli bir atılımdır” dedi.

Ataoğlu: Turist akışı hızlanacak
Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu da konuşmasında, turist sayısının arttığını, yatak sayısının 26 binlere taşındığını ifade ederek, “Turist akışının hızlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Turizm Bakanı, Yeni Ercan havalimanının devreye girmesinin charter uçuşlar, tarifeli seferler ve büyük gövdeli uçakların ülkeye gelebilmesi için önemli olacağını kaydetti.
Ataoğlu, Türk Hava Yolları’nın ve ailesine kattığı Anadolujet’in kendileri için gurur kaynağı olduğunu da söyledi.
Ataoğlu, TC Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, TC Kültür ve Turizm Bakanına, TC Lefkoşa Büyükelçisine, THY ve Anadolujet yetkililerine teşekkür etti.

Karakaş: Filomuzu 37’ye çıkardık
Anadolujet Başkanı Şamil Karakaş, 2008’de 5 uçak filosuyla Türk Hava Yolları markası olarak başladıkları hava yolu serüveninde 11 yılı geride bıraktıklarını, uçak filolarını 37’ye çıkardıklarını söyledi.
Şamil Karakaş, Ankara ve İstanbul Sabiha Gökçen merkezli uçuşlarla ve çapraz uçuşlarla 42 havalimanından 75 noktaya uçarak, yaklaşık 15 milyon yolcu taşıdıklarını kaydetti.
KKTC’ye başlattıkları çapraz uçuşlarla networklerine 4 yeni hat eklediklerini dile getiren Karakaş, hem söz konusu şehirlerin, hem de KKTC’nin turizmine, ekonomisine canlılık kazandırma hedeflerine işaret etti. 
Karakaş, “KKTC ve Anadolu insanına uygun fiyatlarla güvenli seyahat imkanı sağlamak için çalışacağız” dedi.

Özçelik: 27 bin uçak seferine ev sahipliği yaptık
T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü Serhat Özçelik, geçtiğimiz yıl Ercan’ın 4 milyon 20 bin yolcuya hizmet verdiğini anımsatarak, “27 bin uçak seferine ev sahipliği yaptık” dedi.
Ada ülkesi olan KKTC’de ulaşımın ağırlıklı olarak hava yoluyla sağlandığına işaret eden Özçelik, turizm ve eğitim alanındaki çalışmaların yolcu hareketlerini artırdığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473