banner564

Şebekeye ağır darbe

Polis, kara para operasyonu çerçevesinde 3 gün içinde 15 eve operasyon düzenledi

Şebekeye ağır darbe
banner598

Polis, Mali Suçlarla Mücadele Birimi, kara para operasyonu çerçevesinde son üç günde 15 eve kara operasyon düzenledi. Yabancı uyruklu kişilerin hesaplarını kullanarak KKTC üzerinden döviz aklayan şebekeyi çökerten mali polis, üniversite öğrencisi olan Esat Gülnaz ve Nijerya uyruklu iki kişiyi tutukladı.

   Zanlı Esat Gülnaz ve Nijerya uyruklu iki zanlı hakkında üç gün tutukluluk emri alınırken, operasyonun devamında gece saatlerinde tespit edilerek yakalanan Nijerya uyruklu Landre David Oladunsoya da gözaltına alındı. Operasyonda tutuklu sayısı 4’e yükselirken zanlı Landre Davıd Oladunsoya dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

   Kaza Mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmada zanlının 5 ay önce başlatılan soruşturma sonucu tespit edildiği açıklandı. Polis,13 Eylül 2013 tarihinde kara para akladığı gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatılan Hasan Hüseyin Dokumacı’nın evinde arama yapıldığını, yapılan aramada banka hesapları ve havale makbuzları bulduklarını belirtti. Polis, makbuzlar üzerinde yapılan incelemede zanlı Landre David Oladunsoya’nın ismini tespit ettiklerini açıkladı.

 

Cebinde 50 bin sterlin getirdi

   Yapılan soruşturmada zanlının 20 Ağustos 2013 tarihinde ülkeye 50 bin Sterlin getirdiğini ve gümrüğe herhangi bir bildirimde bulunmadığını belirtti. Polis, zanlının Dokumacı’nın evinde bulunan evraklar üzerinde de ismi olduğunu, zanlı adına havale yapıldığını açıkladı.

   Polis, kara para aklamma operasyonu çerçevesinde birçok kişinin halen aranmakta olduğunu, aranan şahıslardan birisinin de zanlının kardeşi Taıwos  Oladunsoya olduğunu ifade etti. Polis, zanlının 2 gün tutuklu kalmasını, serbest kalması halinde hem aranan şahıslara hem de kardeşine etki edebileceğini söyledi.

   Kara para aklama olayları ile ilgili aranan birçok ismin henüz tespit edilemediğini, alınacak ifadeler ve incelenecek evraklar olduğunu kaydeden polis, zanlı Oladunsoya’nın soruşturma amaçlı tutuklu kalmasını talep etti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlının ilk etapta 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474