banner564

Seçim süreci başladı

Seçim süreci başladı
banner598

 Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi süreci dün başladı. Oy verme günü 24 Haziran olan seçimle ilgili sürecin dün başlamasıyla seçim yasakları da yürürlüğe girdi. 

Ülke genelindeki 28 belediye için 28 belediye başkanı ve 280 belediye meclisi üyesinin belirleneceği seçimde, 237 muhtar ile 948 aza seçilecek. Belediye başkanı, belediye meclisi üyeliği, muhtar ve aza adaylığı için başvuru günü 28 Mayıs olacak. 
3 Haziran’da kesinleşen adayların YSK tarafından ilan edilmesinin ardından 4 Haziran’da propaganda süreci başlayacak. 23 Haziran’da propaganda süreci tamamlanacak ve ertesi gün, sandık başına gidilecek.
Oy verme gününe kadar, devlet, kamu kurum ve kuruluşları, kamu tüzel kişileri ile KİT’lerde atama, terfi ve nakil yapılamayacak. Devlete ait malların tahsisi ve kiralaması ile yurttaşlığa kabul işlemleri durdurulacak. 
Seçim sonuçları ilan edilinceye kadar; Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları yurt içinde yapacakları gezileri makam arabaları ve resmi hizmet araçları ile yapamayacak. Her ne amaçla olursa olsun yapılacak gezilerde, protokol gereği olan karşılama ve uğurlamalarla törenler yapılamayacak ve resmi ziyafet verilemeyecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473