banner564

“Seçimi kazandık”

Erhürman, Girne adaylarının tanıtıldığı etkinlikte iddialı konuştu

“Seçimi kazandık”
banner598

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 24 Haziran yerel seçimlerine yönelik aday tanıtım şölenlerine önceki akşam Girne’de devam etti.

Verilen bilgiye göre, Dome Otel’de gerçekleştirilen etkinlikte Girne’ye bağlı belediyelerin başkan adayları ve belediye meclis üyesi adayları tanıtıldı. 
Etkinliğe 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, eski başbakanlar Ferdi Sabit Soyer ve Ömer Kalyoncu ile bakanlar ve milletvekilleri de katıldı. Gecede Niyal Öztürk ve orkestrası sahne aldı. 
Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman CTP’li başkanların yönettiği belediyelerin sürdürülebilir bir yönetime kavuştuğunu, mali disiplinin kontrol altına alındığını ve insan odaklı hizmet verildiğini kaydetti. 
Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü:
“Görüyorum ki seçim bu akşam burada bitti. Biz seçimi kazandık ama sadece bu seçimi değil geleceği de kazandık. Bu çok önemlidir. Birol Karaman eğitimiyle, yaşamıyla mücadelesiyle, gençliğiyle, dinamizmiyle, kararlılığıyla bir şeyin sembolüdür. Yüksel Çelebi arkadaşımı ise geleceğe dönük anlatmaya gerek yok. İkisi de aynı şeyi temsil ediyor. Bir kere 12 yıl önceki Dikmen’i hatırlayın, bir de mesela 10 yıl önceki Girne’yi hatırlayın. Dikmen küçücük bir köydü. Yüksel Çelebi geldi ve 12 yılda o köyden kent yarattı. Fark gönüldedir, akıldadır. Fark vizyonunuzun olup olmadığındadır. Vizyonunuz varsa Dikmen’den kent yaratırsınız, yoksa da Girne bu hale gelir. Bu 27 günde Girne için Birol Karaman’ın arkasında hep beraber kenetleneceğiz ve genç, dinamik, konusunda uzman, aklı fikri Girne’de olan arkadaşımızı Girne’nin başına getireceğiz. Girne’nin Birol Karaman’a ve onun arkasında birleşen bir ekibe ihtiyacı var. Girne’ye hep birlikte bu şansı tanıyacağız”.
Dikmen Belediye Başkanı ve Başkan adayı Yüksel Çelebi, göreve geldiği 12 yıl önce nasıl bir Dikmen bulduğunu ve ekibiyle birlikte nasıl bir Dikmen yarattıklarını anlattı. 
CTP Girne Belediye Başkan adayı Birol Karaman ‘Girne bitti’ diyenlere inat, umudu yeşertmek için aday olduğunu belirtti. 

Bir imza da Karaman’dan
Kuir Kıbrıs Derneği’nin belediye başkan adaylarının imzasına açılan ‘LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne Belediyesi Başkan adayı Birol Karaman’ın da imzaladığı bildirildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474