banner564

Şehitler anılacak

Kıbrıs Barış Harekatı’nın İkinci Aşamasının 42. yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlenecek

 Şehitler anılacak
banner598

Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci safhasında kurtarılan Gazimağusa, Serdarlı ve Lefke’nin kurtuluşu törenlerle kutlanacak. Muratağa-Sandallar ve Atlılar ile Taşkent Şehitleri anılacak.

Serdarlı’nın kurtuluşu bugün, Gazimağusa’nın kurtuluşu yarın, Lefke’nin kurtuluşu ise 16 Ağustos Salı günü kutlanacak.
Muratağa-Sandallar ve Atlılar Şehitleri bugün, Taşkent şehitleri ise yarın törenlerle anılacak.
Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde saat 17.30’da protokol sırasına göre çelenklerin şehitliğe sunulmasıyla başlayacak anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Muratağa, Atlılar, Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır’ın konuşmasıyla devam edecek. Şiir okunmasıyla sürecek tören, şehitler için dua okunması ve şehitlik ziyareti ile tamamlanacak.
Atlılar Şehitliği’nde yer alacak tören ise saat 18.30’da başlayacak. Törende, şehitliğe çelenkler sunulacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.

Serdarlı’da tören düzenlenecek
Serdarlı’nın kurtuluşunun 42. Yıldönümü kutlamaları da bugün saat 19.15’te Serdarlı Atatürk Büstü önünde yer alacak.
Protokol sırasına göre çelenklerin büste konulması ile başlayacak tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar’ın konuşması, şiirlerin okunması ve tören geçişiyle son bulacak. Törende, Serdarlı Belediyesi Halk Dansları ekibi de gösteri yapacak.
Gazimağusa’nın kurtuluşunun 42. Yıldönümü kutlama töreni ise yarın Zafer Anıtı’nda saat 18.00’de yer alacak törenle başlayacak.
Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tamamlanacak törenin ardından Polat Paşa Bulvarı’nda yer alacak törene geçilecek. Buradaki tören, halkın bayramının kutlamasıyla saat 18.30’da başlayacak.
Lefke’nin kurtuluş töreni ise 16 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek. Şehitleri Anma Töreni saat 08.30’da Kemal Özalper Şehitliği’nde yer alacak. Geçit töreni de saat 18.00’de Lefke Atatürk Parkı’nda yapılacak.

Taşkent’te 33 şehit askeri törenle defnedilecek
Bu arada Taşkent şehitleri yarın Taşkent Şehitliği’nde düzenlenecek törenle anılacak.
Törenin ardından Kayıp Şahıslar Komitesi’nin yaptığı çalışmalarda ulunup, kimlik tespiti yapılan 33 şehidin naaşı da askeri törenle şehitliğe defnedilecek.
Milli Günleri Kutlama Merkez Komitesi Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, anma töreni Taşkent Şehitliği’nde saat 09.00’da başlayacak.
Törenin ardından cenaze namazı kılınacak, şehit yakınlarına bayrak ve resimler verilecek, defin töreni yapılacak.

Taşkent şehitlerinin isimleri…
Taşkent Şehitliğine defnedilecek 33 şehidin isimleri şöyle:
“Süleyman Mehmetali, Kamil Arif, Kaşif Ahmet, Turgut Yusuf, Hasan Veleddin, İbrahim Veleddin, Emir Alibey, Mutallip Besim, İrfan Mustafa, Cuma Hamit, Hamit Cuma, Ertem Bekir, Mustafa Şevket, Ali Rıza Ahmet, Aziz Ahmet, Durmuş Osman, Osman Ali, Hasan Hamit, Derviş Mehmet, Adem Emir, Ahmet Niyazi, Ömer Emirali, Mustafa Mehmet Kani, Sadi Kasım, Mehmet Ali Mustafa, Reşit Davut, Mehmet Salih Mustafa, Ahmet Hamza, Enver Ali, Mehmet Hüseyin, Taner Hüseyin, Erol Hüseyin, Güner Hasan.”


Ersan: Savunmasız insanları kurşunladılar
Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşamasının gerçekleştirildiği 14 Ağustos 1974’te Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde 126 ve 15 Ağustos 1974’te Taşkent-Terazi köyünde 83 Kıbrıslı Türkün katledilişlerinin 42’inci yıldönümünde mesaj yayınladı.
Ersan yayınladığı mesajda, Rumların; erkek, kadın, yaşlı ve çocuk demeden 3 aylık bebeklerden 80’lik yaşlılara kadar savunmasız insanları kurşunladığını belirterek, Kıbrıs Türkü’ne karşı yapılan acımasız katliamları unutmanın mümkün olmadığını ifade etti.
Ersan, şehitlerin ruhlarının şad olmasını da diledi.

Haspolat şehitleri yarın anılacak
Öte yandan Kıbrıs’ta 1974 Mutlu Barış Harekatı’nda, Haspolat bölgesinde Şehit düşen askerler törenle anılacak.
TMT Mücahitler Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, yarın saat 09.30’da Haspolat Şehitler Anıtı’nda yapılacak tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde başlayacak.Çelenklerin anıta sunulmasından sonra konuşmalar yapılacak ve şiirler okunacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473