banner564

Şehitleri minnetle andı

Bora, Türkiye’nin 20 Temmuz 1974’te yaptığı haklı müdahale ile Girit adası olmaktan kurtulduklarını söyledi

Şehitleri minnetle andı
banner598

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, 20 Temmuz 1974’te Türk Silahlı Kuvvetleri, uluslararası antlaşmalardan doğan meşru ve de barışçı müdahaleyi yapmamış olsaydı, bugün Kıbrıs’ta, Girit adasında olduğu gibi tek bir Türk kalmayacağını belirterek, Türkiye’nin 20 Temmuz 1974’te haklı ve yerinde müdahaleyi yaptığını ifade etti.
Bora, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı mesajında,  Şubat 1959’da ilgili taraflar arasında imzalanan Londra ve Zürih Antlaşmaları ile bağımsız Kıbrıs Cumhuriyeti meydana gelerek Kıbrıs’ta yeni ve umut dolu bir süreç başladığını ancak  “Megalo İdea” hayallerinden vazgeçmeyen Rumların Cumhuriyeti Enosis’e bir basamak olarak gördüklerini söylemelerinin Cumhuriyet’in temellerini dinamitlediğini belirtti.
Bora,  Kıbrıs Türk halkının Cumhuriyet’i büyük bir coşku, heyecan ve samimiyetle karşıladığını ancak karşı tarafın niyetlerinin olumsuz olduğunu söyledi.
Rumların Akritas ve Enosis planlarına değinen Bora, “ Gerek düşünceleri ve gerekse uygulamaya koydukları saldırı palanlarında başarılı olamadılar. Lefkoşa’da başlattıkları saldırılarını safha safha bütün Ada’ya yaydılar. Ama saldırdıkları her yerde gördükleri direnişler karşısında şaşkına döndüler. Kıbrıs Türk halkını bu saldırılarla yıldıramadılar.” dedi.
Bora,  direniş 11 yıl devam etmesine rağmen Kıbrıs Türk halkının ne Rum’a ne de BM Barış Gücü’nün tehditkâr taleplerine boyun eğdiğini,  kadını, erkeği, yaşlısı ve genci ile birlikte bu direnişte başını dik tuttuğunu, Anavatan Türkiye’ye ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne güveninin boşa çıkmadığını anlattı. Bora, “20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtının 45’nci Yılında bizlere bugünleri, canları ve kanları ile armağan eden aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ve Büyük Türk Ulus’una olan sarsılmaz inancımızı bir kez daha kıvançla yineliyoruz.” ifadelerini kullandı.  
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473