banner564

Sendikalar çok ciddi

Hükümeti eleştiren Bıçaklı, “Para yoksa bulacan canım; bulamazsan gidecen canım” derken, Kaptan “Bu sefer polis de sizi kurtaramayacak” ifadelerini kullandı

Sendikalar çok ciddi
banner598
Sendikal Platform’da yer alan bazı sendikalar dün, Cumhuriyet Meclisi önünde eylem gerçekleştirdi.
“Hakların sürekli budanmasına, eşel mobilin kaldırılmasına, hayat pahalılığının hiçleştirilmesine, asgari ücretin sefalet ücretine dönüştürülmesine, işsizliğe, güvencesiz çalıştırılmaya, özelleştirmeye, taşeronlaşmaya, kamu kurumlarının ve belediyelerin batırılmasına, kamusal hizmetlerin niteliksizleştirilmesine, paralı hale getirilmesine, göç yasasıyla yaratılan eşitsizlik ve adaletsizliğe, toplu sözleşme düzeninin bitirilmesine, özel sektörde sendikasız ve toplu sözleşmesiz köle gibi çalıştırılmaya son verilmesi” için yapılan eylemde hükümetin emekçi kesimin sorunlarına çözüm bulması, yapamıyorsa istifa etmesi istendi.
Eylem için saat 11.00’de Meclis önünde toplanan ve sayıları “yüzlerce” ile ifade edilebilecek kalabalık davul, düdük, pankart, döviz ve sloganlarla, hükümet icraatlarını protesto etti. 
Sendikal Platform kararıyla grev uygulayan sendikaların üyelerinden yüzlerce kişinin katılımıyla yapılan eylemde, “Okullara Bütçe Ayırdınız Mı?”, “Göç Yasası’na Dur De”, “Hekimler İşsiz Hastalar Hekimsiz”, “Acilde Tasarruf İnsan Öldürür”, “Öğretmenin Onurunu Ayaklar Altına Aldınız” pankart ve dövizleri taşındı.

Bıçaklı: Para yoksa bulacan canım
TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı eylemde yaptığı konuşmada, “dün Göç Yasası ve Özelleştirme Yasası’na karşı dışarıda eylem yapanların, kendileriyle birlikte Anayasa Mahkemesi’ne başvuranların bugün Meclis koltuklarında oturduğunu” savunarak, Meclisteki milletvekillerine seslendi ve “Artık yağma yok. Ya camiye, ya kiliseye tapacaksınız, ya emekten ya sermayeden yana olacaksınız” dedi.
Bıçaklı, emekçiye “kaynak yok” denildiğini, fakat bir günde sermaye kesimine 300 Milyon TL’lik vergi affı, 4 siyasi partiye 8.5 Milyon TL katkı ayıran bir devletin bu bahaneye sarılamayacağını kaydetti ve “ Para yoksa bulacan canım; bulamazsan gidecen canım” ifadelerini kullandı.

Kaptan: Bu sefer polis de sizi kurtaramayacak
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da konuşmasında, “yüzünü halktan kaçırıp, (TC) Elçiliğe dönenlerden, emekçiye, narenciyeciye, memura, öğretmene, doktora ve halka “yok” diyerek sermayeye kapı açanlara hesap soracakları günün geldiğini” ileri sürdü. 
Kaptan, “Bugün sadece Lefkoşa bölgesi olarak geldik, mesajı almazsanız, paranız da var bileti kesin ve ülkeyi terk edin, çünkü sizi bu önümüze dizdiğiniz polis de kurtaramayacak… 

Gökçebel: Hırsızlık yapıyorlar
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de polisin Meclis önünde oluşturduğu güvenlik şeridine dikkat çekerek, “Ortada bir suç var ki burada polis var, hakkınızı gasp edip, (Meclistekiler) emeğinizi çalmak için buradadırlar, bütçeyi geçireceklermiş, hırsızlık yapıyorlar” iddiasında bulundu.

Usar: Biz vazgeçmeyeceğiz
TIP-İŞ Başkanı Dr. Sıla Usar da ülkenin kalbinin Meclis önünde attığını, görmeyen gözlere, işitmeyen kulaklara ve anlamayanlara anlatmak için sonuna dek direneceklerini söyledi.
Denizaşırı taşeron doktor çağrılmasına da karşı olduklarını kaydeden Usar, “Yoksa geçmişteki gibi ‘gelen doktor giden doktor’ mu diyorsunuz? Bu kadar mı zor ülkenin emekçisine, doktoruna, öğretmenine iş vermek? Siz emekçilerden vazgeçmiş olabilirsiniz, ama biz vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Elcil: Bisiklet sürmeyi bile öğrenemedin Birikim’ciğim
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil çalışanlara “İş yapmıyorlar, para istiyorlar” şeklinde yakıştırmalara atıfta bulunarak, “Biz para değil, bu ülkede onurumuzla yaşamak istiyoruz” dedi.
Maliye Bakanı Birikim Özgür’e babası Özker Özgür’ün sözlerini hatırlatmak istediğini belirten Elcil, Özker Özgür’ün “davul bizim boynumuzda ama tokmağı başkasının elinde” sözüne atıfta bulunarak, TC-KKTC ilişkilerini “tahterevalli” örneğiyle ele alan Özgür’e yönelik “Sen bisiklet sürmeyi bile öğrenemedin Birikim’ciğim, oyun mu oynuyoruz?” dedi. 
Konuşmaların ardından meclis önündeki eylem sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473