banner564

Nihat Arbak’a, mahkeme acımadı

Geçtiğimiz Eylül ayında tasarrufunda uyuşturucu ile yakalanan Nihat Arbak’a, mahkeme acımadı

Nihat Arbak’a, mahkeme acımadı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da suriçi bölgesinde 1 Eylül 2014 tarihinde Narkotik Şube ekipleri tarafından şüpheli görülerek üzeri aranan ve şortunun içerisinde 6 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunan sanık Nihat Arbak, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. 
Benzer sabıkalar ile mahkeme huzuruna gelen sanıklara verdiği ibretlik cezalar ile dikkat çeken Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Arbak’a da acımadı ve 6 gram uyuşturucu alma ve tasarruf suçundan 1 yıl hapse mahkum etti.

Aldığı gün yakalandı
Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti üyelerinden Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi. 
Sanık Nihat Arbak’ın 1 Eylül 2014 tarihinde saat 11.00 sıralarında Mehmet isimli bir şahıstan 2 paket uyuşturucu madde istediğini söyleyen Güzeler, bunun üzerine Mehmet isimli konu şahsın 2 paket “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi sur içi bölgesinde sanığın evine yakın olan bir yerde bulunan taşın altına koyduğunu söyledi.
Sanığın ise aynı gün saat 15.00 sıralarında konu taşın altından uyuşturucu maddeyi aldığını anlatan Güzler, Narkotik Şube ekiplerinin sur içinde bulunduğu sırada sanığı şüpheli görerek üzerini aradıklarını belirtti.
Güzeler,  sanık üzerinde yapılan aramada, giydiği şortun içerisinden 2 paket 6 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunduğunu ifade etti.

“Ne yapayım bağımlıyım”
Sanığın üzerinde bulunan maddelere istenen izahat üzerine polise, “Bonzaidir, içmek için aldım, ne yapayım bağımlıyım, bunu sizde biliyorsunuz” şeklinde cevap verdiğini söyleyen Güzeler, sanığın benzer suçtan dolayı 2012 yılında 6 ay hapis cezasına mahkum edildiğini ve şartlı tahliyeden yararlanıp serbest kaldığını dile getirdi.

Uyuşturucu suçlarına müsamaha gösterilemez
Sanığı gerek kendi kabul beyanı gerekse İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyleyen Güzeler, uyuşturucu suçuna yasa koyucunun 18 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü, bununla da toplumun bu illetten korunmasının amaçlandığını vurguladı. 
Suçun ciddiyetinin ve vahametinin uzun süreli hapislik cezalarından da anlaşılabileceğini belirten Güzeler, “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddenin, uyuşturucu türleri arasından en zehirli türler arasından olup kişiye büyük zararlar verdiğini söyledi. 

Sanık ders almadı
Huzurlarındaki davada uyuşturucu madde miktarının 6 gram olup, bu miktarın külliyatlı olmadığı gibi azımsanacak bir miktarda olmadığını belirten Güzeler,  sanığın benzer suçtan dolayı 6 ay hüküm giyip şartlı tahliyeden yararlanmasının ardından yine benzer mesele ile huzurlarında bulunduğunu ve bunun da sanığın yaşadıklarından hiçbir şekilde ders almadığını gösterdiğini dile getirdi. Sanığın sadece içici olup uyuşturucu tacirliği yapmamasını, pişman olup mahkemeden özür dilemesini ve Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak geçirdiği süreyi sanık lehine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyleyen Güzeler, sanığı 1 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474