banner564

Serhan’dan  70 bin Euro  istediler

Pile sakini 27 yaşındaki Türk gencini Larnaka’da kaçıran ve dayakla parasını alan 10 kişiden birinin yine Türk olduğu bildirildi

Serhan’dan  70 bin Euro  istediler
banner598

Pile sakini 27 yaşındaki Kıbrıslı Türk’ün, 12 Temmuz günü Larnaka’da 10 kişilik bir çete tarafından kaçırıldığı, dövüldüğü ve soyulduğu belirtildi. Alithia gazetesi, darp edilip, soyulan Kıbrıslı Türk’ün Serhan Şakir olduğunu iddia etti.  Gazete olay sonrasında gözaltına alınanlardan brinin 42 yaşında bir Kıbrıslı Türk olduğunu belirtti.
Alithia gazetesi, 27 yaşındaki Kıbrıslı Türk’ün, polise giderek olayla ilgili şikayette bulunmasının ardından şüpheli olarak tutuklanan 42 yaşındaki Kıbrıslı Türk hakkında Larnaka Mahkemesi tarafından 8 gün tutukluluk emri verildiğini yazdı.
Habere göre, Kıbrıslı Türk polise verdiği ifadede, Larnaka Limanı çemberinde araçla gittiği esnada, bilinmeyen bir kişinin-muhtemelen Kıbrıslı Rum- kendisine yaklaştığını ve İngilizce olarak yakındaki süpermarkete götürmesi için otostop istediğini belirtti. 
Kıbrıslı Türk ifadesinde aracına aldığı söz konusu kişinin kendisine yön tarif ettiğini ve süpermarket karşısındaki açık alana gittiklerini, bu esnada ise şahsen tanıdığı şüphelinin de aralarında bulunduğu toplam 10 kişinin içinde olduğu iki aracın önünü kestiğini söyledi.

Tabancası da vardı

Bu kişilerden bir tanesinin tabanca taşıdığını söyleyen Kıbrıslı Türk, arabadan indiği zaman bu kişi tarafından dövüldüğünü ve kendisinden, Güney Kıbrıs’tan taşınmaz mal alımı için 70 bin Euro istendiğini ifade etti. 
Cebinde o kadar parasının olmadığını, araçta 3 bin 600 Euro’nun bulunduğunu söyleyen Kıbrıslı Türk, boynundaki altın zincirin ve  değeri 4 bin Euro olan elindeki altın eşyanın da zorla çalındığını söyledi. 
Gazete söz konusu Kıbrıslı Türk’ün, 3 kişi tarafından, tehdit ve şantajla daha sonra Larnaka’da kaldığı otel odasına götürüldüğünü ve burada ise herhangi bir şey bulamadıklarını yazdı.
Olay sonrasında, faillerin 27 yaşındaki Kıbrıslı Türk’ün aracıyla kaçtıklarını, aracın ise iki gün sonra Larnaka Limanı çevresinde terk edilmiş olarak bulunduğunu yazan gazete, 42 yaşındaki şüphelinin ise Larnaka’daki evinde tutuklandığını, evinde ve aracında ise 2 bin 750 Euro’nun bulunduğunu belirtti. Öte yandan Haravgi gazetesi 42 yaşındaki şüphelinin Kıbrıslı Türk olduğunu iddia etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473