banner564

Sertifikaları verildi

AB’nin desteklediği projede büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere 5 çiftliğin daha hastalıklardan ari olduğu belgelendi

 Sertifikaları verildi
banner598
Avrupa Birliği’nin (AB) mali ve teknik desteğiyle Veteriner Dairesi tarafından sürdürülen “Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Projesi” kapsamında büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere 5 çiftliğin daha hastalıklardan ari olduğu sertifikayla belgelendi.
   Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun katılımıyla dün bakanlıkta düzenlenen törende, 5 üreticiye, çiftliklerinin hastalıklarından ari olduğuna dair belge verildi. Törende Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben ile AB’nin proje uzmanları da hazır bulundu.
   Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, büyükbaş hayvan yetiştiricisi Yusuf Karaman, Hüseyin Karasalih ve Mustafa Hacıali; küçükbaş hayvan yetiştiricileri Mustafa Haciali ve Yusuf Özgür’e sertifika verildi.
   Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “Yaklaşık 2 hafta sonra ülkemizde tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanların birinci tur kan numunelerinin alınması ve analiz edilmesi süreci tamamlanmış olacak ve ardından ikinci tura başlanacaktır. Ve yüzlerce üreticimize sertifika vermeye başlayacağız. Hedeflediğimiz program en geç yılbaşına kadar ülkemizi hayvan hastalıklarından ari bir duruma getireceğiz” dedi.
   Çavuşoğlu, Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele Projesinin ikinci turunun da tamamlanmasıyla birlikte KKTC’deki tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tümünün hastalıklardan ari pozisyona gelmesiyle birlikte ticaretin önünün de açılacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474