banner564

Şeyh Abdullah helikopter istedi

Şeyh Abdullah yatırım yapmak amacıyla Güney Kıbrıs’a geliyor

Şeyh Abdullah helikopter istedi
banner598
    Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan’ın, önümüzdeki Çarşamba günü Güney Kıbrıs’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.
   Politis gazetesi, Al Nahyan’ın Güney Kıbrıs’taki ziyareti çerçevesinde konaklamak için lüks bir oteli tercih ettiğini ve Güney Kıbrıs’taki güvenlik güçlerinin, Al Nahyan’ın korunması için sıkı güvenlik tedbirleri aldığını yazdı.
   Gazete, edindiği bilgilere dayanarak Al Nahyan’ın, Larnaka Havalimanı’ndan otele ve otelden Başkanlık Sarayı’na helikopterle gidiş talebinde bulunduğunu kaydederken, bu talebin, güvenlik açısından uygunsuz olması nedeniyle baş ağrısı yarattığını belirtti.
   Haberde, Rum Yönetimi Eski Başkanı Glafkos Klerides’in, hava araçlarına duyduğu ilgi nedeniyle bir dönem Başkanlık Sarayı’na helikopterle gidip geldiği ve sarayın helikopter pisti bulunduğu bilgisi verildi.
   Gazete, söz konusu helikopter pistinin, daha sonra ziyaretçi ve basın için park yeri olarak kullanılmaya başladığını yazdı.
   Al Nahyan’ın, adaya özellikle Limasol Limanı’na yatırım konusunda teklif sunmak için geleceğini belirten gazete, Rum Hükümeti’nin yabancı yatırımcılarla ilgili beklentileri çerçevesinde, Al Nahyan’ın en iyi şekilde ağırlanması için gereken çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474