banner564

Siber: İş bitirici liderlik gelecek

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber geçtiğimiz Genç İşadamları Derneği’ni (GİAD) ziyaret etti. Siber, GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı ve beraberindeki yönetim kuruluna cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi.

Siber: İş bitirici liderlik gelecek
banner598
Kıbrıslı Türklerin insan kaynakları bakımından zengin olduğunu dile getiren Siber, Nisan ayındaki seçimleri kazanması halinde bir ilki gerçekleştireceğini ve cumhurbaşkanlığında birçok masa kurarak, proje üreteceklerini kaydetti. 
Bu masalarda akademisyenler ve sivil toplum örgütlerinin de bulunacağını anlatan Siber, üretilecek projelere kaynak bulunarak hayata geçirileceğinin sözünü verdi. 
Kıbrıs müzakerelerinin şu an durduğunu hatırlatan Siber, masayı terk eden tarafın Rum lider olduğunu ama uluslararası kamuoyunda bir tepki oluşmadığını söyledi.  Uluslararası toplumun Anastasiadis’e masaya dönmesi için çağrı yapması gerektiğini kaydeden Siber, “Kıbrıs Türk liderliğinin aktif dış temas yapması gerekiyor. Dış ilişkiler alanında etkin kulis faaliyetleri yapabilecek insan kaynaklarından faydalanılması gerekiyor ama bunun için de çözüme inanmak, dış temasların etkisine inanmak gerekiyor. Şu an bu konuda boşluk yaşıyoruz" iddiasında bulundu.
Siber, pasif liderliğin halka katkı yapmadığını da savundu.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473