banner564

Siber: Önemli bir statü

Siber, KKTC Cumhurbaşkanı’nın sahip olduğu toplum liderliğinin, Kıbrıs Türk halkının onurunu temsil ettiğini ifade etti

Siber: Önemli bir statü
banner598
Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber önceki gün Gazimağusa bölgesindeki okul ve devlet dairelerini ziyaret etti. Siber sırasıyla Alasya ve Polatpaşa İlkokulu, İtfaiye Şubesi, Polis Emeklileri Derneği Gazimağusa Şubesi, Gazimağusa Belediyesi ve Gazimağusa Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. 
Ziyaretlerindeki konuşmasında Siber, KKTC Cumhurbaşkanı’nın sahip olduğu toplum liderliği statüsünün, Kıbrıs Türk halkının onurunu temsil ettiğini ve halk açısından çok önemli bir statü olduğunu belirtti. 
Siber, toplum liderliği statüsünü taşıyacak kişinin, müzakere masasında halkının çıkarlarını savunma, uluslararası ilişkiler kurabilme ve halkının sesini dünyaya duyurma misyonuna sahip olması gerektiğini ifade etti. 
Siber, “bu statünün son beş yıldaki pasif ve edilgen görünümden çıkarılması” gerektiği görüşünü ifade ederek “Pasif, görünür olmayan liderlik dönemi bitecek, etkin bir liderlik için geliyoruz. Bizlere öğretilmiş çaresizlik yaşatılmasına güven duyduğum kıymetli halkımla birlikte izin vermeyeceğiz” dedi. 
Siber, son beş yılda Kıbrıs Türk halkının birçok seçim yaşadığını ve seçim yorgunu olduğunu fakat bu seçimlerin çok önemli olduğunu ve ayrı tutulması gerektiğini ifade etti.

CTP halkı selamladı
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) önceki gün başbakanlık ışıklarında düzenlediği buluşma ile halkı selamladı.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik Lefkoşa ilçesinin düzenlediği etkinlikte çok sayıda partili ve Sibel Siber destekçisi bir araya geldi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474