banner564

Şimdi ne olacak? 

Maliye Bakanı Denktaş “Ekonomik protokolü büyükelçiye sorun” derken, Özersay “Ortada bir metin yok ki imzalansın” dedi

Şimdi ne olacak? 
banner598

 Suna ERDEN

   Hükümetin küçük ortaklarından Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, Mali ve Ekonomik Protokolün neden imzalanmadığına ilişkin sorular karşısında “Bunu bana değil büyükelçiye sorun” şeklindeki sözlerinden sonra Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’dan farklı bir açıklama geldi.
   Özersay dün sosyal medya hesabından Kıbrıs sorunuyla ilgili bir açıklama yaptıktan sonra, kendisine yöneltilen soru üzerine Mali ve Ekonomik Protokol bilmecesine açıklık getirmek zorunda kaldı. Özersay, protokolün henüz imza aşamasına gelmediğini, ortak metin üzerindeki görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
   Özersay konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi:
   “Mali ve Ekonomik protokol imza aşamasına gelmedi ki “filan imzalamaya hazır da filan imzalamadı” diyebilelim. Protokol görüşmeleri bir metin oluşturulması için, karşılıklı taahhütlerin ne olacağının belirlenmesi için devam ediyor. Ama henüz imzalamaya hazır bir metin ortaya çıkmadı. Bu nedenle “şu imzalamaya hazır ama bu hazır değil” demek doğru bir yaklaşım olmaz. Sabırlı olmak lazım.”

Denktaş ne demişti?

Türkiye ile Mali ve Ekonomik Protokolün imzalanmasında yaşanan gecikme Meclis’in 2 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen birleşiminde sert tartışmalara yol açmıştı.
UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu’nun sorusuna öfkelenen Maliye Bakanı Serdar Denktaş “Protokolün imzalanmaması konusundaki sorulara bundan sonra cevap vermeyeceğim. Büyükelçilik protokolün imzalanmamasının gerekçesini açıklasın. Bize yönelik ‘Türkiye’den para alamıyorsunuz, beceriksizsiniz’ algısı yaratılmaya çalışılıyor” demişti.
 “Protokolün neden imzalanmadığı sorusuna bin kere cevap verdim” diyen Denktaş, hükümetin imzalamaya hazır olduğunu, Türkiye’de siyasi iradenin son rötuşları yapmasının ardından imzalanacağını belirtmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473