banner564

Sınıflar yalan söylemez

Şener Elcil, “Orta dereceli okullarda her öğretmene 9, ilkokullarda 12 öğrenci düşüyor diye yaygara koparanları okullarımıza davet ediyoruz” dedi

 Sınıflar yalan söylemez
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, dün KTÖS’ün Girne 23 Nisan İlkokulu'nda düzenlediği basın toplantısında konuştu.
KTÖS’ten verilen bilgiye göre, Şener Elcil, buradaki konuşmasında eğitimin bütçedeki en büyük paya sahip olduğunu kaydederek, bu bütçenin yüzde 75’inin özel okullara ve özel üniversitelere verildiğini savundu, “Bu rakamın sadece yüzde 25’inin devlet okullarına ayrıldığının farkında mısınız?” diye sordu.
Okullara cari bütçe ayrılmadığı için ailelerden para toplandığını, okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin okullara kaynak yaratmak için elinden geleni yaptığını söyleyen Elcil, basın toplantısındaki açıklamalarında eğitim sistemini eleştirdi.

Toplum, öğretmene karşı kışkırtılıyor
Elcil, okullarda öğretmen açığı olduğunu ve bunun bilindiğini kaydederek, çarptırılmış öğretmen-öğrenci oranlarıyla toplumun öğretmene karşı kışkırtıldığını savundu.
“ ‘Orta dereceli okullarda her öğretmene 9 öğrenci, ilkokullarda ise her öğretmene 12 öğrenci düşüyor’ diye yaygara koparanları sınıflarımıza, okullarımıza davet ediyoruz” diyen Elcil, “Şu an Girne okullarında sınıflarda 38 öğrenci var. Bu gerçek ortadadır. Sınıflar ve sokaklar yalan söylemez, yalanlarla devlet yönetilmez” ifadelerini kullandı.
KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “Gazete manşetlerinde yanlış hesaplarla öğretmen sayısının çokluğuna vurgu yapıp, öğretmeni itibarsızlaştırmaya çalışanlar, ülkedeki polis sayısının dünya ortalamasının iki buçuk katı olmasını neden sorgulamıyor?” diye sordu. 
Anayasa’da ve Milli Eğitim Yasası’nda eğitimin parasız olduğunun belirtildiğini de anımsatan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “Okullardaki ders kitapları satılırken, ailelerden para toplanırken siz neden sessiz kalıyorsunuz?” diye sordu. 
Okuluna ve görev yerine gitmeyen öğretmenler, hademeler, yöneticiler olduğunu da savunan Elcil, “Bu insanları neden partizanca koruduğunuzu açıklar mısınız?” ifadesine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474