banner564

Sirenler çaldı dualar edildi

Faşist Cunta darbesinin 45’inci yılı nedeniyle güneyde düzenlenen törenlerde darbecilerin yanı sıra Türkiye’yi kınayan konuşmalar yapıldı

Sirenler çaldı dualar edildi
banner598

   Faşist Yunan Cuntasının 15 Temmuz 1974’te gerçekleştirdiği kanlı darbenin 45’inci yılı münasebetiyle Güney Kıbrıs’ta anma ve kınama törenleri düzenlendi. Darbenin yanı sıra 20 Temmuz Barış harekatını kınayan açıklamalar yapıldı.
   Rum Haber Ajansı’na göre dün saat 08.20’de sirenlerin çalması sonrasında Constantinou ve Eleni kilisesinde dini ayin düzenlendi. Ayine Rum lideri Anastasiadis adına Maliye Bakanı Haris Georgiades, siyasi parti liderleri, hükümet yetkilileri ve üst düzey yetkililer katıldı.
   Kilisedeki tören sonrasında 45 yıl önce öldürülen Rumların mezarlarına çelenkler kondu ve darbe ile askeri harekatı kınayan konuşmalar yapıldı. Daha sonra Rum Temcilciler Meclisi’nde özel bir oturum gerçekleşti.
   Dönemin Cumhurbaşkanı Başpiskopos Makarios’u deviren Cunta, EOKA-B lideri Nikos Samson’u ülkenin yeni Cumhurbaşkanı ilan etmişti.
 
AKEL’den kınama
   Rum basınına göre AKEL tarafından yapılan açıklamada, aşırı sağın 1974’le ilgili gerçeği saptırarak, Makarios’u EOKA faşizmiyle eşitlediği ve AKEL’in savunduğu antiemperyalizmi töhmet altında bıraktığı belirtildi.
   AKEL, faşist ideoloji devam ettiği sürece “Türk işgalinin” ve bölünmenin de sona ermeyeceğini ifade etti.
   DİKO ise, Kıbrıs sorununa “işgali devirecek ve işgal altındaki toprakları özgürleştirecek” bir çözüm bulunması için mücadeleye devam etmekle yükümlü olduklarını belirtti ve ancak bu şekilde direnişçilerin ruhlarının dinlenebileceğini kaydetti.
   Habere göre EDEK ve Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği de, gerek Annan Planı, gerekse Crans Montana’daki beşli konferans ve Türkiye’nin şu anda sözde “MEB” içerisindeki faaliyetlerinin herkesi uyandırması gerektiğini savunurken, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin normal bir devlet        olabilmesi için barışın ve halkın birliğinin garanti altına alınması gerektiğini ifade ettiler.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

KOKMUŞ, MÜŞRİK PAPAZLAR ,SİZE DE SIRA GELECEK,ELAM'A DA!!!!

ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

PAPAZLAR,DÜNYANIN HER YERİNDE ,ÇOCUK TACİZCİLERİDİR. AÇ,İNTERNETTEN OKU VE YAZ !

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473