banner564

Sistem değişti

Başbakan Yorgancıoğlu, küçükbaş hayvanlar için yılda 2 kez verilen Doğrudan Gelir Desteği’nin artık 1 defa verileceğini söyledi

Sistem değişti
banner598
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun dünkü görüşmesinin ardından açıklama yaptı.  Yorgancıoğlu, kuraklık, engelli istidamı, yangın tehlikelerine karşı alınan hükümet önlemi konularındaki kararlar hakkında bilgi verdi.
Küçükbaş hayvanlar için yılda 2 kez verilen Doğrudan Gelir Desteği’nin artık 1 defa verileceğini; bu seneki ödemenin de yakın zamanda yapılacağını açıkladı.
Ülkede ağır bir kuraklığın söz konusu olduğuna dikkat çeken Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hayvancıların bundan olumsuz etkilendiğini söyledi.
Doğrudan Gelir Desteği’nin kriterlerinin aynı kalacağını vurgulayan Yorgancıoğlu, hayvan sayısına göre değişen desteğin önümüzdeki günlerde süratle verileceğini yineledi.

İntihar olayı için komite kurulacak
Toplumu huzursuz eden bazı olaylara işaret eden Yorgancıoğlu, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ndeki intihar olayı ve Müteahhitler Birliği’ne yapılan baskına değindi.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde bir vatandaşın ölümüyle sonuçlanan olayın araştırılması için Araştırma Komitesi kurulması kararı aldıklarını belirtti.
Yorgancıoğlu, “Ülkede yaşanan huzursuzlukların son bulması, yaşan olayların faillerinin bulunup ortaya çıkarılması gerektiği inancımız toplumun vicdanını rahatlatma açısında da gereklidir” dedi.

Engellilerin istihdamı...
Engellilerin özel sektöre istihdamını teşvik etmek için alınan bir diğer Bakanlar Kurulu kararına değinen Özkan Yorgancıoğlu, engellilere işsiz oldukları sürede verilen yardımın özel sektöre istihdam edilmeleri halinde tamamen kesilmeyeceğini; bu yardımın yüzde 30’unun verilmeye devam edileceğini söyledi.

Yangın helikopteri için girişim başlatıldı
Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun, ülkedeki yangın tehlikelerine karşı önlem amacıyla 1 yangın söndürme helikopterinin ülkede konuşlandırılması için girişim başlatılması yönünde karar aldığını da açıkladı.
Bir soru üzerine Cyprus Airport Services’daki (CAS) son durum hakkında değerlendirmede bulunan Yorgancıoğlu, araştırmalarının devam ettiğini; hafta başında konuyla ilgili kendilerine sunulacak raporla gereğinin yapılması için çalışma başlatacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474